Джоел Ембийд направи своя избор и доближи САЩ до златото в Париж 2024


Джоел Ембийд направи своя избор и доближи САЩ до златото в Париж 2024
Снимка: Getty Images

772 0

Националният отбор на САЩ по баскетбол получи ново "подкрепление" преди Олимпиадата в Париж през 2024 година, като още една голяма звезда от НБА реши да играе за "янките" на големия спортен форум.

MVP ще играе за САЩ

Най-полезният играч в НБА за сезон 2022/23 - Джоел Ембийд от Филаделфия 76ърс е решил да облече екипа на САЩ за предстоящата Олимпиада. Новината бе обявена от журналиста Шамс Чарания, като той съобщава, че Ембийд до последно се е колебал дали да играе за Камерун, Франция или САЩ.

Ембийд се превърна в постоянен участник в "мача на звездите" от 2018 година насам отвъд Океана. През последните няколко години той бе в борбата за приза на "най-полезен играч", като успя да се докопа най-накрая до него през изминалата кампания със своите 33.1 точки средно на мач.

Припомняме, че САЩ отпадна на полуфинала на Световното първенство по-рано през 2023-а от Германия. Баскетболистите в САЩ не приеха този провал по най-добрия начин и се активизираха. Само преди дни Кевин Дюрант обяви, че ще вземе участие на Олимпиадата в Париж, а към момента всички очакват дали подобно решение ще вземе и Леброн Джеймс.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Александър Везенков се закани на Леброн Джеймс и Стеф Къри.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички