Мощен трансфер в НБА: Янис Адетокумбо и Бъкс имат своя нов звезден съотборник


Мощен трансфер в НБА: Янис Адетокумбо и Бъкс имат своя нов звезден съотборник
Снимка: Getty Images

1908 0

Няколко седмици преди старта на сезона в НБА отборът на Милуоки Бъкс, воден от голямата звезда Янис Адетокумбо, направи много силен трансфер, прибавяйки към редиците си гарда на Портланд - Деймиън Лилард, информира Ейдриън Вожнаровски от ESPN.

Детайли около сделката

Портланд Трейл Блейзърс разменя гарда Деймиън Лилард с Милуоки Бъкс като част от сделка с 3 отбора, която включва и Финикс Сънс. Портланд ще получи Жру Холидей, Деандре Ейтън, Тумани Камара, незащитен избор от драфта през 2029 година. и незащитени права за размяна на избор през 2028-а и 2030-а, предава още Вожнаровски.

От другата страна, Сънс ще стане нов дом на играчи като Юсуф Нуркич, Грейсън Алън, Насир Литъл и Кеон Джонсън.

Сагата с Лилард

Вече няколко сезона се спекулира, че Деймиън Лилард няма желание да продължи да се състезава за отбора от щата Орегон. Той е в тима на Блейзърс още от драфта през 2012-а година. 7-кратния участник в мача на звездите ще обедини сили с Янис Адетокумбо в Уисконсин, като Бъкс категорично заявява с този трансфер, че ще се бори за титлата през сезон 2023/24.

Информации и слухове от 2022 пък сочат, че Лилард е имал желание да играе за Маями Хийт, където играе друга суперзвезда в асоциацията - Джими Бътлър, но до сделка с "горещите" така и не се е стигнало. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички