Александър Везенков се закани на Леброн и Къри: Дойдох в Сакраменто, за да печеля


Александър Везенков се закани на Леброн и Къри: Дойдох в Сакраменто, за да печеля
Снимка: Снимки: LAP.bg / Getty Images; Колаж: SportLive

1096 0

Едно от новите попълнения в състава на Сакраменто Кингс - българският баскетболист Александър Везенков, даде интервю за канала на отбора в "YouTube". Феновете имаха възможността да опознаят по-добре родния състезател, а той говори много за това какъв човек е и за големите очаквания преди старта на кампанията в НБА.

Новата обстановка

"Чувството е страхотно, защото идвам в отбор, който печели. На мен ми харесва да печеля, да се съревновавам с останалите и за мен е важно, че ще съм част от добър отбор. Ръководството на тима идваше толкова много пъти в Гърция. Говорил съм си с помощник-треньорите и оценявам това, което направиха за мен. Разбирам, че играта в НБА е различна от тази в Европа, но идвам готов със своя опит и с всичко, от което отборът се нуждае, за да печели.

Темпото е много бързо, има много талантливи и атлетични състезатели. Аз обаче имам увереност в себе си и ще продължавам да правя това, което правех досега. Баща ми е моят модел за подражание. Когато бях 3-годишен, той ме водеше по залите, за да видя отблизо какво означава баскетболът. Той винаги се опитва да ме прави по-добър играч и никога не е доволен от мен, което също ми помага. Може би понякога напрежението идва в повече, но на това ми харесва и без него нищо нямаше да е същото. Беше много горд, когато подписах със Сакраменто. Да видиш детето си да играе в НБА е нещо уникално и се надявам същото да ми се случи и на мен", споделя Саша.

Историята на Сакраменто

"От малък си спомням за онзи отбор на Сакраменто с Владе Дивац, Педжа Стоякович, Крис Уебър, Майк Биби и Дъг Кристи. С годините обаче нещата се промениха и отборът не се радваше на най-добрите си дни, но през миналия сезон тимът се справи много добре и влезе в плейофите. Гледах доста мачове и исках да се подготвя за следващия сезон, така че в момента знам доста за този отбор.

Винаги съм харесвал Дирк Новицки заради неговия стил и неговата лоялност. Той ми е модел на подражение. Също така харесвам Пау Гасол. Предимно ми правят впечатление играчи от Европа, защото идвам оттам и се опитвам да гледам повече тях", добавя българинът.

Играта на Кингс и желаните съперници

"Както вече казах, изгледах доста мачове на Сакраменто през миналия сезон. Играта е на високо темпо, с много “хендофи”, пресечки, на скорост и движение без топка. Смятам, че стилът ми на игра съвпада с този на отбора. В защита ще давам всичко от себе си. Виждам как отборът се движи с много енергия и се опитва да бъде агресивен срещу съперника, така че аз съм тук да се състезавам.

Целта ми за следващия сезон е да имам активна роля в ротацията на тима и да помагам с каквото мога. Първите месеци със сигурност ще бъдат трудни - така е навсякъде, но от първия ден всички в ръководството и съотборниците ми помагат да свикна.

Искам да се изправя срещу Голдън Стейт Уориърс и Лос Анджелис Лейкърс. Срещу Уориърс, защото миналата година загубихме от тях в плейофите, а срещу Лейкърс - защото искам да играя срещу ЛеБрон Джеймс", категоричен е Везенков.

Българинът ще има възможността да направи своя неофициален дебют по време на предсезонната подготовка на Кингс срещу Торонто Раптърс на 10 октомври. Междувременно треньорът на Олимпиакос заяви, че Везенков ще липсва много на гръцкия гранд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички