"Сред най-добрите в света", "страхотен стрелец": Везенков получи картбланш от треньора и звездата на Кингс


"Сред най-добрите в света", "страхотен стрелец": Везенков получи картбланш от треньора и звездата на Кингс
Снимка: Getty Images

1789 0

Отвъд Океана и в частност в Сакраменто Кингс не спират за "обсипват" с похвали родния баскетболист Александър Везенков. Треньорът на тима - Майк Браун, както и голямата звезда на "кралете" - Ди'Арън Фокс, заговориха за силните страни на нашата гордост в НБА.

Везенков получи картбланш от треньора

Майк Браун е на мнението, че Саша е отличен стрелец, който може да помогне много на тима от столицата на Калифорния. Самият специалист обясни каква ще е ролята в атаките на българина, като му даде пълен картбланш.

"Едно от нещата, които ми харесват, е това, че той не се колебае. Ние не искаме той да се колебае - ако се чувства свободен, има свободата да стреля. За нас е важно той да разбере, че ако не вземе борбата, трябва бързо да се изстреля към ъгъла на паркета. Той е страхотен стрелец и движението му може да отвори широчина в защитата.

Всеки съперник ще се опита да го затвори и да не му позволява да стреля. И в този момент ние имаме играчи като Фокс, Дейвиън Мичъл, Малик Монк, които могат да изнасят топката и да атакуват подкошието, благодарение на присъствието на Везенков. Ако го оставят свободен, вероятно това ще е чудесно за нас", споделя 53-годишният треньор.

Голямата звезда на отбора отличи стила на Саша

Двукратният участник в мача на звездите - Ди'Арън Фокс, нареди Везенков "сред най-добрите в света", когато заговорим за стрелба от тройката. Пред медиите той разкри и за интересно наблюдение по време на тренировките на отбора.

"Наистина е лудост как стреля той. На едно от нашите упражнения за стрелба, той стреля цели 150 пъти и мисля, че пропусна само 7 от тях. Той е сред най-добрите стрелци в света", категоричен е Фокс.

Везенков ще получи шанса да покаже уменията си на 10 октомври, когато Кингс ще гостува на Торонто Раптърс в Канада в мач от предсезонната подготовка на тима. В Олимпиакос пък вече "заплакаха" за родния баскетболист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички