30 години по-късно: Ботевград спечели титлата в българското първенство по баскетбол


30 години по-късно: Ботевград спечели титлата в българското първенство по баскетбол

1002 0

Балкан Ботевград е новият шампион на България по баскетбол. След 30-годишно прекъсване „зелените” отново печелят титлата, която е пета в тяхната история.

В пълната зала „Арена Ботевград” възпитаниците на Небойша Видич надиграха категорично защитаващият титлата си тим на Левски Лукойл с

в мач №4. Така след 3:1 успеха ботевградчани заслужено се поздравяват с 90-75 (21-14, 25-20, 27-18 и 17-23 триумф.

Балкан беше по-добрият отбор по време на цялата среща и спечели три от четирите части. Домакините доминираха със солидната си защита и разнообразни нападения. Борбата под коша също беше в полза на „зелените”, а тяхната успеваемост от наказателната линия беше по-добра от тази на столичани.

Американците Брендън Браун и Микейл Хопкинс отново бяха най-полезни за Балкан, но тройките на Димитър Димитров и силната игра на Мирко Мулалич допринесоха не по-малко за успеха.

За Левски Христо Захариев и Калоян Иванов бяха най-дейни, но като цяло стрелбата на отбора беше много лоша, а играта в отбрана не достатъчно агресивна. Левски макар шампион в редовния сезон и носител на Купата загуби, а радостта е за Балкан Ботевград.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Под лупа


Катарзисът, който може да освободи Левски от всички влияния или да го остави техен заложник

В последните 10 години ситуацията в Левски не е спокойна, а от 2015 година насам се превърна и в истински тревожна,...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама