Да задминеш Негово Въздушно Превъзходителство в това, което правеше най-добре (ВИДЕО)


Да задминеш Негово Въздушно Превъзходителство в това, което правеше най-добре (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

2412 0

32 311 точки. Това е магическото число в света на спорта днес, след като един от най-добрите баскетболисти за всички времена ЛеБрон Джеймс закова своята сметка на този брой точки, които се оказаха достатъчни, за да изпревари Майкъл Джордан във вечната класация за най-много точки в историята на НБА.

"Не искам да бъда запомнен като реализатор". Това изказване сме го чували неведнъж от устата на Краля, но едва ли има човек на земята, който не го възприема като такъв. Да, ЛеБрон прави всички друго почти до съвършенство, особено да подава топката, но никой не може да твърди, че не е реализатор, когато задмине Майкъл Джордан по компонента, в който Негово Въздушно Первъзходителство беше най-добър - бележенето на точки.

Джеймс изигра 118 мача повече в сравнение с най-добрия баскетболист за всички времена, за да го задмине в класацията, но също така има повече от 1000 изстреля по-малко от Майк. Трябва да се отбележи обаче, че в ерата на Джордан играта беше далеч по-бавна и физически изтощаваща, а акцентът върху стрелбата от зоната за 3 точки дори не се приближава то нивото, което е в момента.

ЛеБрон вече е №4 в класацията, като пред него са Карийм Абдул Джабар (38,387), Карл Малоун (36,928) и Коби Брайънт (33,643). Ако успее да вкарва по 27.2 точки средно на двубой Джеймс ще успее да стигне №1 в класацията след 224 двубоя (редовният сезон има 82 мача).

С това, разбира се, няма как да бъде приключен спорът кой е най-добрият за всички времена, който е в разгара си в САЩ. Макъл Джордан има 6 титли в НБА, 6 пъти е най-полезен играч във Финалите и няма нито едно поражение във финална серия, докато ЛеБрон е с 3 титли и 6 загуби във Финалите. ЛеБрон обаче има още поне 3-4 години в НБА и нещата могат да се променят, ако Джеймс съумее да изведе своя Лос Анджелис Лейкърс до първа титла от 2010 година насам. Това обаче няма да стане през този сезон, след като Лейкърс имат по-малко от 1% да стигнат до плейофите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички