Условието на Джейдън Санчо, което провалило трансфера му в Реал Мадрид преди 3 г.


Условието на Джейдън Санчо, което провалило трансфера му в Реал Мадрид преди 3 г.
Снимка: Getty Images/Guliver

2050 0

Джейдън Санчо, който в момента е трансферна цел на редица европейски колоси, е бил много до преминаване през 2017 година в отбор, който сега се бори за подписа му. И това е Реал Мадрид. Още като 17-годишен англичанинът е бил много близо до трансфер от Манчестър Сити на "Сантяго Бернабеу", това разкрива Diario AS.

Атакуващият играч обаче не е получил уверение от страна на Реал, че ще има роля в първия отбор и затова избира Борусия Дортмунд, където прави фурор. "Санчо искаше да е играч в първия отбор. Знак за това, колко много го искаха от Мадрид бе, че главният мениджър Хосе Санчес лично ръководеше преговорите, за да се увери, че ще подпише. Стигна се до момента, в който бащата на Санчо пристигна, за да се запознае с условията, но всичко бе блокирано, защото Санчо искаше място в първия отбор", разказва Серхио Сантос за футболното шоу La Futbolería.

"Той искаше да тренира и да играе за първия отбор и на моменти да влиза в игра и за втория отбор. Нещо, което днес правят Родриго и Винисиус. Сега, гледайки Санчо, си мислите, че Мадрид е трябвало е му обещаят това място в първия отбор. Тогава обаче все още бе пресен споменът за Мартой Йодегор и не рискуваха. Сега той е на път да се превърне в световна звезда, но тогава не бе така".

"Така, Мадрид не искаше да приеме договор, според койтотрябва да е играч от първия отбор. Ясно е, че Санчо имаше възможност да пробие в първия отбор много бързо, но клубът не искаше това да бъде част от неговия договор.

По този начин Санчо избра Дортмунд, защото Дортмунд му даде фланелката с номер седем, направи го наследник на Усмане Дембеле, дебютира му в първия отбор в рамките на месец след пристигането му и през този сезон той продължи да играе 12 мача в Бундеслигата. Това беше приоритет на Санчо. Мадрид знаеше, че има потенциал да се утвърди в първия отбор, но нитоЗинедин Зидан, нито клубният разузнавач искаха това да бъде част от неговия договор. Това изискваше играчът и той беше настоятелен. Ако Реал беше приел това, което изискваше, има голяма вероятност Санчо да е играч на Реал Мадрид в момента", разказва още той. Сега, надеждата на мадридчани е да опитат да го привлекат през 2021 година, ако до тогава някой от другите кандидати не ги е изпреварил. Най-големият фаворит за Санчо е Манчестър Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички