Серхио Рамос има възможност да приключи сезона с нетипично за него постижение


Серхио Рамос има възможност да приключи сезона с нетипично за него постижение
Снимка: Getty Images/Guliver

1506 0

Няма играч, който да е бил повече пъти гонен от двубой в Ла Лига от капитана на Реал Мадрид - Серхио Рамос. Въпреки това, статистиката показва, че защитникът не е получавал червен картон в шампионата от 19 февруари 2019 година, когато начело на тима бе още Сантиаго Солари. По този начин, ако приключи сезонът така, това ще е вторият му без да бъде изгонен.

В Шампионска лига не стоят така нещата, като Рамос ще пропусне реванша срещу Манчестър Сити, тъй като получи два жълти и съответно червен картон в първата среща. В елита на Испания след 27 изиграни срещи капитанът на мадридчани е получил 7 жълти картона.

В 14 сезона в клуба единствено през сезон 2014/15 е успял да го завърши без да бъде изгонен нито веднъж от игра. Тогава Рамос бе и контузен, заради което игра в 27 от 38 възможни мача, като имаше 12 жълти картона. 14-те картона през 2008/09 е "върхът" за Рамос, като два пъти е бил гонен и през 2015/16, и през 2017/18. 4-те му червени картона в Шампионска лига е рекорд, който дели със Златан Ибрахимович и Едгар Давидс. А за кой голям талант се включва в битката Реал - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички