Показателите на Санчо са по-добри от комбинираните такива на Меси и Роналдо на неговата възраст


Показателите на Санчо са по-добри от комбинираните такива на Меси и Роналдо на неговата възраст
Снимка: Getty Images/Guliver

2146 0

20-годишният атакуващ футболист на втория във временното класиране на Германия Борусия (Дортмунд) - Джейдън Санчо, продължава да изумява с представянето си, а след последния двубой, в който реализира хеттрик, показателите му вече са доста по-добри от комбинираните такива на мегазвездите Кристиано Роналдо и Лионел Меси на неговата възраст.

В 94 мача за Дортмунд Санчо има 34 попадения и 43 асистенции. На тази възраст Меси имаше 26 гола и 8 асистенции в 70 срещи за Барселона, докато Кристиано - 16 попадения и 16 асистенции в 107 двубоя за Спортинг Лисабон и Манчестър Юнайтед.

Общият показател от двата основни фактора във футбола е 77 за младия англичанин. Комбинираните такива, пък, на двамата футболисти, които имат общо 11 спечелени "Златни топки", е 66. За този сезон Санчо има 17 гола и 16 асистенции, което го замесва директно в 33 попадения.

Това е най-високото постижение на играч под 21-годишна възраст във всички топ 5 първенства на Европа за този сезон (Мбапе е замесен в 23 през този сезон). A кой бивш играч на Борусия (Дортмунд) заяви за Бербатов, че е бил невероятно добър и най-неприятният му съперник?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички