Жозе Моуриньо обясни защо Лео Меси и Кристиано Роналдо не са най-великите във футбола


Жозе Моуриньо обясни защо Лео Меси и Кристиано Роналдо не са най-великите във футбола
Снимка: GettyImages

6532 0

Един от най-великите треньори в историята - Жозе Моуриньо, сподели неособено популярното мнение, че Лео Меси и Кристиано Роналдо не са двамата най-големи в историята на футбола.

Наставникът на Рома избра Роналдо Феномена пред аржентинеца и португалеца. Дебатът за величието на бившите суперзвезди на Барселона и Реал Мадрид се води от над десетилетие. Според "специалния" обаче, отговорът е съвсем друг.

"Роналдо, Феномена. Кристиано Роналдо и Лео Меси имат по-дълги кариери, оставайки на върха всеки ден в продължение на 15 години. Въпреки това обаче, ако говорим за талант и умения, никой не може да надмине Роналдо (Назарио)", коментира Моуриньо пред "LiveScore" и продължи.

"Когато беше в Барселона, с Боби Робсън, осъзнах, че е най-добрият играч, когото някога съм виждал на игрището. Контузиите убиха кариерата му, която можеше да е дори още по-впечатляваща. Талантът, който онова 19-годишно момче притежаваше, беше нещо невероятно", допълни още той.

Всъщност, Назарио има едва 1 сезон с екипа на каталунците - този през 1996/97 г. Той обаче "блесна" на "Камп Ноу с 47 попадения в 49 срещи, помагайки на отбора да спечели 3 трофеи през кампанията.

Ето как Моуриньо може да се озове начело на Меси и компания скоро

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички