Рекорд! Роберт Левандовски изравни изумително постижение на Роналдо в Барселона


Рекорд! Роберт Левандовски изравни изумително постижение на Роналдо в Барселона
Снимка: GettyImages Колаж: Sportlive.bg

3225 0

Суперзвездата на Барселона - Роберт Левандовски, освен първия си триумф в Ла Лига, изравни и забележителен рекорд на не кого да е, а самия Роналдо Феномена.

Постижението

Полският голмайстор се превърна в първия футболист от ерата на легендарния бразилец, съумял да реализира 30 или повече попадения в първия си сезон с екипа на каталунците.

Това бившият ас на Байерн Мюнхен осъществи в решаващия титлата мач с местния съперник Еспаньол, спечелен с 4:2. Левандовски бе точен на два пъти за "блаугранас", с които сметката му се увеличи на 31 попадения и 7 асистенции в 42 мача във всички турнири. Всичко това по-малко от година след акостирането му на "Камп Ноу".

Обратно във времето

Феномена от своя страна пък се присъединява към "лос кулес" от ПСВ Айндховен в началото на сезон 1996/97 г. Той наказва противниковите врати изумителните 47 пъти. Освен тях той прибавя и 12 голови подавания на сметката си в едва 49 срещи.

След триумфа президентът на каталунците пък зарадва всички, обичащи Барса, с новина за Меси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички