14 години по-късно: Роналдо още не е дал обяснение за най-великата му асистенция (ВИДЕО)


14 години по-късно: Роналдо още не е дал обяснение за най-великата му асистенция (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

87380 0

Петкратният носител на "Златната топка" Кристиано Роналдо е вкарал над 700 гола на клубно ниво, но попаденията не са единствената му сила. И това португалецът го показва още при първия си престой в Манчестър Юнайтед, когато ролята му не е да вкарва, а да създава ситуации и да асистира.

Най-великата асистенция на Кристиано Роналдо

През 2008-а Роналдо прави вероятно най-великата асистенция в кариерата си, а в социалните мрежи се шегуват, че португалецът е длъжен да даде обяснение за нея, а вече 14 години не го прави. Виртуозният пас на Кристиано идва в двубой срещу Астън Вила във Висшата лига, когато никой не може да повярва какво е сътворил.

Ювелирният пас на Роналдо

Юнайтед води в резултата с 2:0, когато в 53-ата минута Роналдо получава пас в центъра на терена с гръб към противниковата врата. С едно докосване, и то с пета, Роналдо пуска извеждащ пас за Уейн Рууни, който е изваден сам срещу вратаря и се разписва.

Асистенцията на Роналдо за Рууни

Никой обаче не предполага, че Роналдо може да направи пас за Рууни, който е зад гърба му, а всички очакват португалеца да насочи топката към друг съотборник на фланга. Подаването на Кристиано обаче е толкова добро, че и до днес се счита за най-великото в кариерата му.

Роналдо се присъединява към Манчестър Юнайтед през далечната 2003 година, а тогава Рууни все още е част от отбора на Евертън. За добре дошъл във Висшата лига Уейн Рууни посреща Роналдо с брутален шпагат (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички