Лионел Меси е напът да превземе една от двете "крепости" на Кристиано Роналдо в Шампионска лига


Лионел Меси е напът да превземе една от двете "крепости" на Кристиано Роналдо в Шампионска лига
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

9748 0

Във вечерта на 25 октомври френският гранд ПСЖ разгроми Макаби Хайфа със 7:2 в мач от 5-ия кръг на груповата фаза в Шампионска лига. Тимът на Кристоф Галтие вече е сигурен участник в 1/8-финалите на турнира и единствено остава да се разбере дали ще завърши на първо или на второ място в Група "Н".

Кръг преди края, парижани са лидер с 11 пункта, колкото има и вторият Бенфика. На 2 ноември ПСЖ гостува на Ювентус, а португалците на Макаби. И двата двубоя ще бъдат с начален час 22:00.

Меси - 129 и 38

Снощи на "Парк де Пренс" Лионел Меси отново бе в центъра на вниманието, след като се отчете с 2 гола и 2 асистенции (ВИДЕО). С тях сметката му в Шампионска лига набъбна до 129 попадения и 38 голови паса в общо 160 срещи за Барселона и ПСЖ. Данните от портала "MessivsRonaldo" показват, че аржентинецът вече е много близо до постиженията на Кристиано Роналдо в надпреварата и ако запази същото темпото - ще превземе една от двете "крепости" на португалеца още през пролетта на 2023 година.

Роналдо - 141 и 42

CR7 e футболистът, който е вкарал най-много голове и е раздал най-много асистенции в историята на ШЛ - в общо 187 двубоя той се е разписал 141 пъти и дал последния пас в други 42 ситуации. Простата сметка показва, че на Меси му остават 4 асистенции и 12 попадения, за да изравни двата рекорда на Роналдо.

Сметките...

През сезон 2022/23 Лео вече има 4 гола и 3 асистенции в ШЛ. При същото темпо, той може да свали Кристиано от единия връх през пролетта на 2023 година или поне да го доближи максимално. ПСЖ има поне още три гарантирани срещи (гостуването на Ювентус и двата мача от осминафиналите). Ще раздаде ли Бълхата поне още четири голови паса до края на кампанията и колко далеч всъщност ще стигне отборът му в турнира - предстои да разберем...

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Петер Шмайхел не се впечатли от разгрома на ПСЖ и отсече: Те са ужасни...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички