Подозират Кадиров, че е поръчал убийството на свой близък ММА боец


Подозират Кадиров, че е поръчал убийството на свой близък ММА боец
Снимка: стопкадър / ЧГТРК "Грозный" / YouTube

3000 0

Бившият ММА боец Абдул-Керим Едилов почина през декември 2022 година. Той беше близък сътрудник на ръководителя на Чеченската република Рамзан Кадиров, който е сред най-големите подръжници на руската война в Украйна.

Боецът е бил личен треньор на децата на Кадиров, а през 2021 г. дори бе назначен за ръководител секретариата на Кадиров. По-късно обаче Едилов се оказа в немилост, разказва "The Guardian". Той загуби поста си, а в края на миналата година е бил намерен мъртъв. В деня на смъртта си той е бил на 31-годишна възраст.

В свое разследване британското издание пише, че бившият ММА-ец може да е замесен в разпространение на наркотици в обкръжението на ръководителя на Чеченската република. Заради това Кадиров може да е наредил да бъде убит. Към тази позиция клони и основателят на чеченска правозащитна организация, базирана в Швеция - Мансур Садулаев.

"Разбира се, ние вярваме, че Едилов е бил убит от Кадиров или от някого по негова заповед. Ако Едилов беше умрял по друг начин или беше убит от някой друг, а не от лоялните на Кадиров хора, тогава самият Кадиров щеше да се ядоса и щеше да изрази съболезнования за смъртта му. Ние знаем много добре как се държи Кадиров в такива условия. Той е твърде предсказуем и, честно казано, не се срамува от престъпленията си", казва Садулаев.

А коя е ултрас групировката от Русия, която подпомага войната в Украйна - четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички