Кадиров: В Русия големите компании са подчинени на законите, не като в САЩ


Кадиров: В Русия големите компании са подчинени на законите, не като в САЩ
Снимка: Getty images

5472 0

Президентът на Чеченската република Рамзан Кадиров коментира решението на Московския арбитражен съд по казуса с Ахмат (Грозни). Институцията удовлетвори иска на футболния клуб срещу "Google", който беше блокирал канала им в "Youtube". За неизпълнението на решението компанията трябва да плаща неустойка от 100 000 рубли на ден.

"Това съдебно решение възстанови справедливостта по отношение на ФК Ахмат и хилядите му фенове, които бяха лишени от възможността да следят дейността на клуба на незаконно основание. Сега компанията трябва да деблокира канала или да плати предписаната глоба. Поздравявам с тази победа скъпия ми брат, президента на ФК Ахмат Магомед Даудов, отбора и феновете на нашия любим клуб", написа Кадиров в своя канал в Телеграм.

"Нито една чужда компания няма да има право да нарушава безнаказано правата на гражданите и да пренебрегва законите на нашата държава. Това не е САЩ, където законите са подчинени на големите компании, тук компаниите са подчинени на законите", допълва политикът.

"Google" блокира канала на руския клуб заради санкциите на САЩ. Малко преди това Министрството на финансите на Щатите въведе санкции срещу Ахмат и Рамзан Кадиров за нарушаване правата на човека. А ето кой важен човек в руския футбол се появи с екип с надпис "СССР" на мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички