Когато Благой Георгиев вкара на Зенит и получи за награда... чисто нов джип от Кадиров


Когато Благой Георгиев вкара на Зенит и получи за награда... чисто нов джип от Кадиров
Снимка: Getty Images

25466 0

Благой Георгиев е един от най-екстравагантните български футболисти, който през годините често попадаше в полезрението на жълтата преса. Личният живот на Благо Джийзъса, както е познат още Георгиев, винаги е бил обект на внимание. Не може да се отрече обаче, че Благой Георгиев бе един от най-талантливите български футболисти през новия век.

Стартирайки кариерата си от столичния Славия, Георгиев бързо се превърна в любимец на феновете, отбелязвайки не малко попадения - и то в големи мачове на местно ниво. Атакуващият полузащитник изкара почти цяло десетилетие при "бялата лавина", като в края на престоя си направи и няколко периода под наем - в испанския Алавес, сръбския Цървена звезда и немския Дуисбург.

Трансферът, който преобърна кариерата на Благой Георгиев

На 5 януари 2009 година обаче идва повратен момент в кариерата на Благой Георгиев, след като българинът подписва с руския Терек (Грозни). Там Благо се превръща в лидер на отбора и дори взима капитанската лента, като бързо се превръща и в любимец на боса на Терек и президент на Чеченската република - Рамзан Кадиров.

През лятото на 2009 година Благой Георгиев, заедно с друг български футболист - Валентин Илиев, повеждат отбора на Терек срещу руския гранд Зенит (Санкт Петербург). Терек поднася голямата сензация, след като побеждава Зенит с 3:2 в мач от руската Премиер лига. Едно от попаденията вкарва именно Благой Георгиев, който разказва по-късно за любопитна награда, която получил след мача.

Вкарваш на Зенит - получаваш за награда джип

Докато е под душовете, негов съотборник му казва, че "шефът" идва да го види. Благой няма време дори да се измие - с шампоан по косата той излиза, за да се срещне лично с Рамзан Кадиров, който е много доволен от представянето му. Кадиров хвърля към Благо ключове, които се оказват, че са за чисто нов джип Land Rover.

Георгиев не може да повярва какво му се случва, а на историята не вярват и негови познати. Факт е обаче, че Благо се сдобива с ново возило заради гола си във вратата на Зенит. След това Георгиев има още няколко силни години в отбора на Терек, преди да смени още три руски отбора - Амкар Перм, Рубин Казан и Оренбург. В националния отбор изиграва 50 мача, в които вкарва 5 гола.

@masenamoke #благойгеоргиев #благоджийзъса #зенит #терекгрозни #масенамоке #ахмадкадыров #чечня #тотоскандау #славиясофия #тото #халф #наргиле #валентинилиев ♬ original sound - masena moke ago

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички