"Еспаньола": Мръсното оръжие на Путин във войната срещу Украйна


"Еспаньола": Мръсното оръжие на Путин във войната срещу Украйна
Снимка: Телеграм канал на "Батальон Еспаньола"

7971 0

Руски ултраси се бият срещу Украйна на нейната територия. Те са обединени под името "Еспаньола" и в тях влизат фенове на ЦСКА, Динамо и Спартак (Москва), както и на други клубове. Тези фенове са били насърчавани да се включат във война срещу Украйна още през 2014 г.

Според украински източници, командването на руските войски е решило да хвърли ултрасите във войната, въпреки че се водят "врагове на системата", тъй като руските загуби дотук възлизат на 100 000 убити.

"Еспаньола" действа на базата на бригада "Восток" - тактическо формирование от народното опълчение на т.нар. Донецка народна република. Основател на батальона е Станислав Орлов, представител на една от най-старите фракции на ЦСКА (Москва) - "Червено-сини воини". Във фенските среди той е известен като "Стас Пернати", но притежава и прозвището "Испанецът".

По-късно той става командир на контролираната от "ДНР" разузнавателна рота "Череп и кости". Според негов подчинен в мирния живот Станислав Орлов е бил моряк, капитан на яхта. Знае няколко езика, включително испански.

Гръбнакът на "Еспаньола" се състои от обучени ултраси. Втората част съставлява активни руски фенове без боен опит, а третата - мъже, които отговарят за осигуряването на групите. Мотивацията на всеки да се включи в батальона е различна. Едни са вдъхновени от пропагандата на властта, други са обидени на украински ултраси и имат за нещо да им отмъщават. Трети пък не крият, че търсят нови преживявания чрез войната.

В Украйна се подиграват на военната организация, че са се опозорили, като са откраднали малко лъвче от зоопарка в Мариупол и го карат навсякъде със себе си, показвайки го като трофей. Наскоро "Еспаньола" показа как животното разкъсва украинско знаме.

Украинският "Sport 24" пише, че, тъй като повечето ултраси нямат военен опит, техните части търпят тежки загуби. Оцелелите се предават доброволно. Според изданието присъствието на футболни хулигани на фронта не говори за мощта на руската армия, а за нейната слабост и изтощение. А ето кой известен боксьор беше мобилизиран в руската армия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички