"Смъртта е невероятна, аз умрях": Наркотикът, "убил" Майк Тайсън


"Смъртта е невероятна, аз умрях": Наркотикът, "убил" Майк Тайсън
Снимка: Getty Images/Guliver

20888 0

Бившият световен шампион при тежките в бокса Майк Тайсън остава в историята като един от най-великите спортисти, но и като една от най-дискусионните личности поради немалка част от дейностите му извън спорта и най-вече наркотиците, които е приемал.

Железния Майк дори признава, че веднъж е умрял и заради това описва смъртта като нещо невероятно. Той прекара малко време в Маями, където присъства на пресконференция, на която проведе обучителна лекция за медицината и как да се използва правилна доза за безопасна употреба.

Майк говори и пред "Ню Йорк Пост" наскоро, където разказа за своя опит, докато е взимал халюциногени. Легендарният бивш боксьор обаче говори конкретно за един много опасен такъв - отровата от крастава жаба.

"Умрях, когато изпитах това надрусване за първи път. В моя живот съм станал свидетел на това, че смъртта е невероятна. Животът и смъртта заедно имат еднаква важност, докато на смъртта обикновено се гледа като на нещо лошо.

Краставата жаба и отровата ѝ ме накараха да осъзная, че един ден няма да бъда повече тук. Ще има ден, в който аз ще съм си заминал. Мислех, че ще опитам тази отрова на краставата жаба. След като съм използвал огромно количество от наркотици в миналото - като кокаин, това бе нещо различно, което можех да изпитам в сравнение с наркотиците, които преди съм взимал.

Когато мислех за това да използвам отровата, не бе по добър начин. Аз съм най-тегавият човек, когото съм срещал. Преди съм имал липса на увереност. Когато хората ме виждат, вероятно си мислят, че съм уверен човек, но всъщност е точно обратното" - споделя Тайсън.

Майк не може да се сети точно как "е починал", тъй като наркотикът е халюциноген. Много възможно е да е изпитал нещо, познато като "смърт на егото". Това е често срещано при този тип наркотици. Други, които са опитвали гъби, ЛСД и други подобни наркотични вещества, обясняват, че се усеща сякаш губиш "идентичността" си с тези наркотици.

Тайсън признава, че както при много други, така и при него е променил тотално мирогледа му и му е показал нов път, с който да си помогне в живота. Дори споделя, че го е направил по-продуктивен и по-добър човек.

Краставата жаба, от която е извлякъл отровата, се среща в Мексико и прекарва по-голяма част от времето си в хибернация, като произвежда отрова, когато не е в хибернация. Отровата може да се направи на прах и да се изпуши.

Майк Тайсън дори иска да промотира този начин на лечение. "Искам да направя употребата на психеделичен наркотик да стане лекарство, което можеш да получиш, а не да имаш нужда от докторско предписание. Не съм приключил още. Искам да постигна още толкова много и да продължа да бъда най-добрата версия на себе си" - завърши Тайсън.

Легендарният бивш боксьор винаги се е славел със своята колоритност. Известен е дори и случай, в който Майк Тайсън е предложил 10 бона, за да се бие с горила!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички