Как 5-годишен фен опита да купи футболист за любимия си отбор със спестяванията си


Как 5-годишен фен опита да купи футболист за любимия си отбор със спестяванията си
Снимка: Getty Images/Guliver

3867 0

Ако сте дете и спестявате парички от джобните си, то определено има специален повод за това. Вероятно нова играчка? Най-новата PlayStation или Xbox игра? Или пък - защо да не си купите един професионален футболист... Отговорът на този въпрос е еднозначен и повече от категоричен за 5-годишния привърженик на Лийдс Даниел Аутън. Той би вложил спестяванията си само в един-единствен случай - за да привлече любимия си футболист в любимия му отбор.

Всъщност неговият любим футболист - Бен Уайт, вече играе за втородивизионния Лийдс, но е преотстъпен под наем до края на сезона от елитния отбор на Брайтън. 22-годишният Уайт, който играе като централен защитник, впечатлява с изявите си за "белите", но с това печели доверието и на клуба-собственик на неговите права. Лийдс е лидер в подреждането в Чемпиъншип с най-добрата защита в първенството, а с основни заслуги за това е младият бранител, който след края на сезона ще трябва да се завърне при "чайките".

Превърнал се в любимец на феновете на отбора от едноименния град, Уайт все по-силно е желан да остане за постоянно. Именно заради това младият Даниел Аутън реши да поеме нещата в свои ръце и да се опита да убеди Брайтън да остави защитника си в Лийдс и след края на сезона. 5-годишното момче изпраща писмо до ръководството на Брайтън, в което настоятелно ги моли да продадат играча си на Лийдс. Нещо повече - Аутън е готов да даде всичките си спестявания, за да убеди "чайките" в този ход.

"Моля, моля, моля - продайте Бен в края на сезона", пише Даниел в писмото си до Брайтън и споделя, че е спестил 15,07 паунда, които е готов да даде безвъзмездно за уреждането на трансфера. За съжаление на момчето, отговорът не е точно това, на което се надяваше. "Страхотно е, че си готов да дадеш всичките си пари, за да помогнеш на любимия си отбор и определено имаш много добър поглед върху талантливи млади играчи - вероятно в бъдеще може да работиш като скаут", започва отговора на "чайките".

"Ние се отнасяме съвсем сериозно към твоето предложение, но знаем, че нашият мениджър Греъм Потър и нашият технически директор Дан Асуърт виждат Бен като много важна част от бъдещите планове на клуба. Опасяваме се, че не можем да продадем Бен на Лийдс към този момент", добавят още от ръководството на Брайтън.

В последно време се забелязва бум на писмата от малки фенове към различни футболисти, треньори и клубове. Наскоро подобно писмо получи мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп, в което германецът бе умоляван да спре да печели мачове с "червените". Отговорът на Клоп бе повече от трогателен, като възхити и момчето, и неговия баща.

Тук може да прочетете историята на един остаряващ голмайстор на Брайтън, който така и не облече националната фланелка 

 

-------------------------------------------------------------------------

Други любопитни истории за живота на футболисти, които може да прочетете в SportLive: 

Историята зад една изстрадала усмивка, която никога не ще угасне

Бягство от дома в преследване на мечтите: Разтърсващата история на Садио Мане

Отхвърлен и без пукната пара, а сега сред звездите на английския футбол

От прага на смъртта до върховете на английския футбол

Остаряващият голмайстор, който така и не облече националната фланелка

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички