Как Ван Нистелрой е бил нещастен заради Тиери Анри и дори не се е радвал на голове и победи?


Как Ван Нистелрой е бил нещастен заради Тиери Анри и дори не се е радвал на голове и победи?
Снимка: Getty Images/Gulliver

17096 0

Легендарният бранител на Манчестър Юнайтед - Рио Фърдинанд, разказва изключително любопитна история от миналото си в клуба. Защитникът се връща към периода, в който игра редом до нидерландския нападател Рууд ван Нистелрой, докато в един от основните съперници тогава - Арсенал, бе друг страхотен атакуващ футболист - Тиери Анри.

Французинът е при "артилеристите" цели 8 сезона - от 1999/2000 до 2006/07, докато Нистелрой е при "червените дяволи" за 5 сезона - от 2001/02 до 2005/06. Двамата оформят голямо съперничество за голмайстор на Англия в периода, в който се засичат. За тези 5 сезона играчът на Юнайтед има 150 гола в 219 мача във всички турнири, докато този на Арсенал - 166 попадения в 197 двубоя във всички турнири.

Фърдинанд разказва, че Ван Нистелрой е бил изключително обсебен от показателите на Тиери Анри, който просто не спирал да бележи. Това правело нидерландеца нещастен, като дори победи и голове за Юнайтед не му оправяли настроението.

"Рууд ван Нистелрой идваше в съблекалнята след мач, повярвайте ми, ние се опитваме да спечелим първенството, победили сме някой отбор с 3:1 или 4:1, той самият е реализирал едно попадение, и щом влезеше поглеждаше телевизора, поклащаше си главата и казваше минорно "Ох...". След това просто сядаше" - споделя Рио.

"Ние го питахме какво му има и дали е добре, но той повтаряше, че му няма нищо. И тогава някой казваше, че Тиери е вкарал 2 гола, докато Рууд - 1, и по този начин е с гол напред. И Рууд просто стои съсипан и това се виждаше. Той е ядосан и нещастен, а ние току-що сме победили с 3:1, той е вкарал страхотен гол, изработил е такъв за съотборник и все пак е разочарован" - разказва още той.

"Просто във футбола е имало всичките тези много съперничества. Страхотните играчи имат нужда от страхотни съперници. Те имат нужда от съперничествата. Те трябва да се гледат един друг и да се подобряват" - обяснява всичко дългогодишният бранител на Манчестър Юнайтед и националния отбор на Англия.

В крайна сметка - въпреки забележителното представяне на Ван Нистелрой при "червените дяволи", за 5-те години на "Олд Трафорд" той завоюва "Златната обувка" за голмайстор на Висшата лига, изпреварвайки Анри, само веднъж. Нидерландецът изпревари французина с един гол през сезон 2002/03. Тиери я печели 4 пъти по време на престоя си в Арсенал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички