10 примера за съотборници, които изобщо не се разбират на и извън терена


10 примера за съотборници, които изобщо не се разбират на и извън терена
Снимка: Getty Images/Guliver

2408 0

Във футбола е важно обстановката в даден отбор да е приятелска, а когато самият тим е като едно семейство - това неминуемо си личи и в представянето, което е демонстрирано на терена. Историята обаче познава не един и два случая, в които футболисти от един отбор меко казано не се разбират помежду си. Ето 10 такива примера:

Емануел Фримпонг и Самир Насри

"Истината за мен е, че никога не съм харесвал Самир Насри, няма и да го харесвам. Дори да ми даде 5 милиарда долара - пак няма да го харесвам" - тези думи на Фримпонг описват цялата ситуация. Всичко започва след един мач на Арсенал, когато Фримпонг е изгонен срещу Ливърпул, а Насри му се нахвърля в съблекалнята.

Златан Ибрахимович и Рафаел ван дер Ваарт

Двамата играят заедно в Аякс. В една контрола между Швеция и Нидерландия Ибрахимович контузва клубния си съотборник, който след това го обвинява, че е било нарочно. "Не те контузих нарочно и го знаеш. Обвини ме отново и ще ти счупя и двата крака и този път ще бъде нарочно" - отвръща в свой стил шведът.

Коло Туре и Уилиам Галас

Каква по-лоша ситуация от това двамата ти централни защитници да не се разбират. "Когато играеш с някого, а дори не си говориш с този човек на и извън игрището, е трудно. Аз и Галас не се разбирахме и единият трябваше да си тръгне от Арсенал - това бях аз" - признава Туре.

Йенс Леман и Мануел Алмуния

Отново в Арсенал... Леман не бе титуляр и в Германия, а когато Алмуния му взе титулярното място и при "артилеристите", той не бе никак доволен. "Той е голямо име, бил е титуляр на Германия, а аз съм малък вратар от Испания и му взимам мястото - да имаме сме доста трудни моменти" - признава Алмуния.

Мауро Икарди и Макси Лопес

Тук ситуацията между бившите съотборници в Сампдория е малко по-особена, след като Икарди взе жената на Лопес и това влоши отношенията му.

Теди Шерингам и Анди Коул

Разпадът между двамата започва през 1995 година, когато в мач на националния отбор по футбол на Англия Коул прави своя дебют, като заменя Шерингам, който обаче нито му подава ръка, нито дори го поглежда в очите при смяната.

Джейми Карагър и Ел Хаджи Диуф

Диуф е един от играчите, които бившите футболисти на Ливърпул мразят най-много. Той на няколко пъти си позволява публична сериозна критика към легендите Джейми Карагър и Стивън Джерард.

Лотар Матеус и Щефан Ефенберг

Двамата играят заедно и в Байерн Мюнхен, и в националния отбор на Германия. Ефенберг дори отделя цяла глава на Матеус в своята автобиография, която е озаглавена: "Какво разбира Матеус от футбол" - оставена е просто празна бяла страница без да е написано нищо под главата.

Джон Фашану и Лори Санчес

Двамата са част от отбора на Уимбълдън, който поднася една от най-големите изненади в историята на ФА Къп, отстранявайки Ливърпул. Двамата обаче стигат дори на бой на тренировка и са разменени сериозни удари.

Рууд ван Нистелрой и Патрик Клуйверт

Двамата са партньори в нападението на Нидерландия, а след един двубой срещи Шотландия Нистелрой захапва Клуйверт: "Не мога да правя абсолютно всичко сам, не мога да съм единственият нападател, който се връща и води напред".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички