Футболното задкулисие отново се изплю в лицето на феновете


Футболното задкулисие отново се изплю в лицето на феновете
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

5687 0

Гледахте ли най-новото цирково шоу на БФС? Ако не сте гледали, то сте чули, прочели: вечният Борислав Михайлов се завърна на бял кон във футболния съюз! От днес може да се обръщате към него с "г-н президент". След година и половина в оставка легендарният вратар реши да си оттегли оставката и отново да се наеме да оправя българския футбол - така както го правеше в продължение на 15 години, че и повече...

Под управлението на Михайлов българският футбол удари дъното. Вижте къде се нареждаме във ФИФА. Вижте от колко години България не е участвала на голям турнир. Мондиал, Евро - това са непознати за нас надпревари. Родните клубове я се класират за групите на Лига Европа, я отпаднат още в квалификациите. За Шампионска лига и дума да не става. Детско-юношеските школи не функционират, а в националния отбор разчитаме на натурализирани бразилци.

И сега, най-нагло и безочливо, "спасителят" Михайлов се завърна и заключи, че в негово отсъствие българският футбол не се подобрил. Видиш ли, без него сме за никъде. Само в Абсурдистан първо си подаваш оставката, а след това си я оттегляш. И то година и половина по-късно! Къде сме виждали нещо подобно? За морал да не говорим. През 2013-а Михайлов излъга, че повече няма да се кандидатира за президент на БФС. През 2019-а отново излъга и днес лъжата му се потвърди. 

Остава да видим дали ще излъже за трети път и отново ще се вясне на президентските избори в началото на 2022 година. Това обаче няма да ни изненада. Ще бъде изненада, ако веднъж Михайлов удържи на думата си и излезе завинаги от управлението на българския футбол. Да даде път на нови, свежи лица, които са неопетнени и некомпрометирани. 15 години стигат - видяхме на какво е способен Михайлов и подопечните му. Време е за промяна, която не може да дойде от старите муцуни в управата на БФС.

Борислав Михайлов отдавна е нелегитимен президент на БФС. Той тотално изгуби доверието на "суверена" - феновете, заради които тази игра съществува. Михайлов се ползва с доверието единствено на футболното задкулисие, което унищожи българския футбол. Всички ги познаваме: собственици, които бранят единствено интересите на своите клубове; бивши футболисти, които се притесняват да не им изстине мястото в Изпълкома; фиктивни членове на Изпълкома, които не са си мръднали и пръста да променят нещо към по-добро.

След днешния Изпълком всички тези "кърлежи" за българския футбол вкупом се хвърлиха да бранят завърналия се Михайлов - правилно постъпил, оставането му било логично, всички клубове го подкрепяли. Отделно - Изпълкомът реши за трети път да отложи Конгреса, за който седмици наред от БФС ни убеждаваха, че със сигурност ще се състои на 25 юни. Е, г-н президентът реши друго - Конгрес ще има, но ще бъде догодина! А за безумното решение за смяна на формата в Първа лига точно преди края на сезона, дори е излишно да се коментира...

След години на подигравки с футболния запалянко, днес задкулисието в БФС отново се изплю в лицето му. Циничността на футболните управници взе връх, който би предизвикал страшен скандал във всяка друга европейска държава. В България обаче вече на никого не му пука - феновете са толкова отегчени и незаинтересовани, че не проявяват никаква емоция. Нито гняв, нито присмех. А не бива да е така - тъкмо привържениците трябва да бъдат коректив на лицата, които управляват любимата им игра. И докато не го осъзнаят, българският футбол ще продължи да си живурка по начина, по който го прави от много време насам.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички