Борислав Михайлов: Гордо ви казвам, починах си, без мен футболът не се подобри


Борислав Михайлов: Гордо ви казвам, починах си, без мен футболът не се подобри
Снимка: БГНЕС

2692 0

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов коментира оттеглянето на своята оставка и факта, че остава начело на федерацията. На няколко пъти той заяви, че БФС е бил неправилно обивнен в корупция, както и че той е тук, за да помогне на футбола в България.

"Точно преди 558 дни бях тук, залата беше по-пълна. Тогава си подадох оставката по същите причини, поради които сега съм тук и си я оттеглям. Тогава имаше много напрежение, много спекулации относно работата на БФС. Много интриги, много лъжи, едва ли не, че това е корупционна среда. Оттеглих се, за да работи БФС спокойно.

Колегите ми 3 пъти свикват Конгрес и 3 пъти се отменя. Минаха всички проверки от органите, не е открито нито едно нарушение на закона от странана на БФС или служителите. Гордо заставам пред вас и ви казвам, че си починах. Видях грешки в себе си, видях грешки и в общи решения. Връщам се, за да организираме другата година един редовен конгрес, на който всички желаещи да помагат на футбола ни, имат достатъчно време да представят как да помогнат на футбола. Да са се подготвили, а не както е сега юристите да говорят повече от футболните хора.

На 4 години си има редовен конгрес и всеки може да се кандидатира. Не видях футболът в България да се е подобрил след оттеглянето ми. Отговорен човек съм, заради това се връщам. Не на последно място с подкрепата на колегите ми от Изпълкома. Постъпили са становища от 353 клуба в моя полза. Те желаят президента, който е законно избран, да си довърши мандата.

Спестява се излишно харчене на средства за два конгреса в рамките на няколко месеца. Политически натиск не е имало, напрежението бе на всякакви нива. Щастлив съм, че БФС е кристално чист. Това е доказано от най-компетентните органи. Трябват промени в администрацията, нови хора. Трябва финансовото положние да оправим. Трябва да се засилят връзките с УЕФА, там имаме хора, но аз съм ги изпратил там. Много неща имат да се правят, важното е, че се връщам с пълни сили да работя за българския футбол. Не може всички да ме харесват, не може всички да ме мразят" - заяви Михайлов.

Конгрес няма да има, ето докога Борислав Михайлов ще е президент на БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички