Официално: Първа лига с нов формат + ново безумие от БФС за сезона


Официално: Първа лига с нов формат + ново безумие от БФС за сезона

5867 0

Официално елитната българска Първа лига ще е с нов формат от следващата кампания. Изпълкомът на БФС реши на свое заседание днес, че от сезон 2021/2022 родният шампионат ще е съставен от 16 отбора.

Имаше предложение да се върне класическият формат, но то е отвхрълено от повечето членове на заседанието, като така остана вариантът с плейофите. Най-вероятно отново ще става въпрос за първа шестица, където тимовете ще се борят за челните места, втора четворка, където битката ще е за 7-мата позиция, даваща възможност за плейоф за Европа, докато в последната шестица ще се определят двата изпадащи отбора.

Това, което озадачи всички, е фактът, че все още не е ясно дали през този сезон ще има изпадащи отбори от Първа лига. Сезонът почти свърши, но това е факт. Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов не видя нищо ненормално в това в отговор на възмутен въпрос от журналисти на място.

От Изпълнителния комитет е сформирана експертна група, която до 25 май трябва да даде своето предложение как да се определят 16-те отбора за елита. Тоест, решението дали ще има изпадащи ще бъде взето след края на сезона, когато вече ще е ясно кои биха изпаднали. От новия сезон Втора лига пък ще бъде увеличена от 16 на 18 отбора.

А Борислав Михайлов "гордо" заяви, че си е починал и че без него футболът не се е оправил и е тук, за да го оправи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички