Завръщането на Кристиано Роналдо в Реал Мадрид - мит или реалност?


Завръщането на Кристиано Роналдо в Реал Мадрид - мит или реалност?
Снимка: Guliver/GettyImages

117604 0

По време на пандемията от Covid-19, разгърнала се със страшна сила в цял свят, футболът е с второстепенна роля, но пък в последните седмици набира все по-сериозна скорост слухът, че Кристиано Роналдо може да се завърне в Реал Мадрид. Португалецът, който продължава да е хищник пред гола и се представяше на страхотно ниво преди отлагането на мачовете в европейския футбол, се смята, че е осъзнал голямата грешка, която е допуснал с напускането на Мадрид и сега иска да се върне. И, колкото и феновете на португалеца, а и тези на Реал, да се надяват това да се осъществи, изглежда, че това е малко вероятен развой. 

Старт на слуховете за завръщане на Роналдо 

Последното "Ел Класико", спечелено от Реал Мадрид с 2:0, се оказа и своеобразно начало на информациите, че Кристиано Роналдо може да се завърне на "Сантиаго Бернабеу". Той бе в една от ВИП ложите на стадиона и се радваше като малко дете на головете на своя бивш тим, а до завръщането му макар и само за 90 минути в Мадрид се стигна след разговор между него и Флорентино Перес, инициран от португалеца. 

В последствие кризата с коронавирус допринесе сериозно за разрастването на слуха. Докато Реал Мадрид е един от малкото клубове, незасегнати толкова тежко от икономическата обстановка заради отлично разпределените бюджети за последните няколко сезона, то Ювентус се наложи да намали драстично заплатите в тима, а най-сериозен финансов удар получи именно Роналдо. Това, примесено с много други обстоятелства, доведе до информациите, че носителят на 5 награди "Златна топка" ще се насочи към изхода на "Ювентус Стейдиъм". 

Флорентино Перес е затворил вратата за завръщане 

Кристиано напусна Мадрид сърдит и обиден от отношението на Перес към него. Президентът на Реал наруши много от наложените от самия него правила, за да угоди на Роналдо през годините, но не и едно от най-старите - играчите, прехвърлили определена възраст да подписват нов договор за максимум 2 години. Това беше недопустимо за Кристиано, който искаше и заплата от 31 милиона евро (сума, която в нито един момент Реал не е обмислял да плаща). Това е накарало Роналдо да се чувства нежелан и е довело до искането да напусне Мадрид. 

Нито един от тези фактори обаче не се е променил за Реал Мадрид и Флорентино Перес остава твърд в позицията си. Самият Роналдо, осъзнал грешката си, лично се е обадил на президента преди Ел Класико, което е отворило вратите на "Бернабеу" за португалеца - но само за визита, а не за завръщане. 

Отношението на Кристиано със съотборниците му в Реал 

С изключение на Марсело, Роналдо така и не пази дълготрайни взаимоотношения с останалите играчи в Мадрид, с които постигна най-големите си успехи на терена. Португалецът винаги е бил уважаван за класата, която притежава, и работната етика, която демонстрира, но след грозното си поведение спрямо Лука Модрич заради Златната топка през 2018 година Кристиано направи така, че повечето играчи в Реал да нямат особено отношение към него. В тяхното съзнание, Роналдо вече е част единствено от миналото на клуба. 

Новата екосистема в Реал Мадрид

Още докато Роналдо беше в клуба, ръководството коригира целите на трансферния пазар. Времето, в което Перес вадеше рекордни суми за всякакви футболисти, отмина и сега трансферното звено в клуба привлича млади и перспективни футболисти, а рекордите са оставени само за най-най-добрите играчи на планетата (например: Килиан Мбапе, който е основната и единствена голяма трансферна цел на Перес). Идеята е младоците да се развиват в клуба, докато все още големите звезди могат да изнасят по-голямата част от мачовете (така, както се случи с Валверде през последните два сезона). 

Кристиано определено не се вписва в тази стратегия. Той вече е на 35 години, има огромна заплата, а пикът на кариерата му, колкото и дълго да се задържа, отминава, а според мнозина вече е отминал. За "кралете" Роналдо е затворена книга - взет срещу 100 милиона евро, той се превърна в една от най-големите легенди на тима (може би дори най-голямата), донесе 4 трофея от Шампионска лига, а на всичкото отгоре Реал го продаде за по-висока сума на 33-годишна възраст. 

Какво ще се случи с Роналдо? 

В зависимост от това как ще се отрази пандемията на икономическото състояние на Ювентус, вариантите са два - или остава при торинци, макар и с малко по-ниска заплата (засега това са догадки), или търси трансфер на Острова, където все още има клубове, които могат да плащат огромната му заплата. Завръщане в Реал Мадрид обаче не стои на дневен ред. 

Още новини за Кристиано Роналдо 

  • Роналдо става първият футболист-милиардер
  • Кака избра: Меси или Роналдо
  • Как ще повлияе пандемията на играта на Кристиано
  • Най-красивите голове в кариерата на Роналдо 
  • Източник: По материал на marca.com 

    Етикети:
    Sportlive.bg

    ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


    виж всички

    Още по темата


    Timeout


    виж всички
    Избрано от ТЕНИС

    Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

    Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

    Реклама
    Най-четени новини

    виж всички