Най-красивите голове в кариерата на Кристиано Роналдо


Най-красивите голове в кариерата на Кристиано Роналдо
Снимка: Getty Images/Guliver

11978 0

Несъмнено двамата най-велики играчи на съвременния футбол са Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Един от многото показатели, които ги поставят на това ниво, определено е честотата, с която съумяват да реализират голове. Двамата са истински машини, а често попаденията им са изцяло плод на тяхната гениалност.

С над 700 гола е истинско мъчение да бъдат извадени само 10 попадения, които да бъдат определени като най-красивите на португалската суперзвезда. Именно подобен опит обаче ще направи екипът на SportLive, като ви представи топ 10 на най-забележителните попадения на Кристиано Роналдо. Техният ред ще бъде случаен, защото тяхното класиране вече би било невъзможна за пълна обективност задача. Насладете им се:

Абсурдният пряк свободен срещу Арсенал (05.05.2009 г.)

Тогава Манчестър Юнайтед се изправя срещу "артилеристите" на полуфинал в Шампионска лига, a във втория сблъсък Роналдо реализира това бижу от пряк свободен удар от около 30 метра (и то почти на тъчлинията).

Задната ножица за вековете срещу Ювентус (03.04.2018 г.) 

Реал Мадрид се изправя срещу бъдещия отбор на португалеца на четвъртфиналите в Шампионска лига. Победа за "белия балет" с 3:0 и тази ножица на Кристиано. След изпълнението му целия стадион на Ювентус ръкопляска на CR7. Незабравимо!

 

Тупалката срещу Порто (16.04.2009 г.)

С екипа на Манчестър Юнайтед се завръща в Португалия за гостуването на един от основните опоненти на Спортинг Лисабон - Порто. Двубоят отново е от Шампионска лига, а тогавашният играч на "червените дяволи" отправя този снаряд от около 35 метра.

 

Изумителният дрибъл рещу Алмерия (15.04.2010 г.)

Тогава Реал Мадрид губи в Ла Лига с 1:0 от Алмерия, но Роналдо взима нещата в свои ръце. Феноменален дрибъл между няколко противникови играчи и прецизен удар с по-слабия ляв крак.

 

Попадението срещу любимата жертва Атлетико (Мадрид) (2012 г.)

Макар и в последно време португалецът да не е сред най-добрите изпълнители на пряк свободни удари, то в миналото определено беше. Ето как направи безпомощен Тибо Куртоа от близо 30 метра. Реакцията на Икер Касияс казва всичко за този гол.

 

Златната петичка срещу Райо Валекано (2012 г.)

Тогава Реал Мадрид измъква трудно минимална победа с 1:0 в гостуването си. Голът е на Кристиано, който се ориентира чудесно след разбъркване в наказателното поле и нанася красив удар с пета, който влиза във вратата на Райо Валекано.

 

Техника и скорост срешу Галатасарай (сезон 2013/14) -

Тогава в мач от груповата фаза на Шампионска лига Реал Мадрид разгромява турския отбор, а Роналдо вкарва хеттрик. Третият гол е чудесен пример за страхотната техника на скорост, с която разполага CR7.

 

40-метров шефьовър срещу Осасуна (31.03.2012 г.)

В среща от испанската Ла Лига Реал Мадрид разгромява с 5:1 Осасуна. Тогава Кристиано отправя един снаряд от почти 40 метра, който оставя без шансове противниковия страж.

 

Още едно зрелище срещу Атлетико (Мадрид) (2012 г.)

Още едно феноменално попадение от пряк свободен удар за Роналдо и Реал Мадрид срещу "дюшекчиите", като този път дистанцията е дори по-сериозно. Топката замръзва и се озовава право в мрежата.

 

Изящният завършващ удар със "слабия крак" срещу Портсмут (11.02.2006 г.)

S екипа на Манчестър Юнайтед овладява една топка, напредва и стреля изключително мощно извън наказателното поле с "по-слабия" си ляв крак, за да не остави никакъв шанс на противниковия страж (2:08 на видеото по-долу).

Бонус гол: Изумителният скок срещу Сампдория

Трябва да бъде споменато попадението на Кристиано Роналдо с екипа на Ювентус срещу Сампдория, макар и да не попада в класацията с 10-те гола. В него законите на физиката са разбити от тогава 34-годишния португалец и впечатлява с времето, в което остава във въздуха, за да завърши с глава. Интересен факт е, че това не е първият, а поредният подобен гол на Кристиано, който има такива изпълнения и за Юнайтед, и за Реал Мадрид, макар и на далеч по-ниска възраст. 

 

Отнетият най-красив гол в кариерата на Роналдо 

Гол, който несъмнено щеше да попадне в нашата класация, ако се бе осъществил. А единствената причина това да не се случи е прословутата проява на Нани, отнел попадението от своя сънародник Роналдо (в двубой между Португалия и Испания през 2010 година).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички