Защо Килиан Мбапе е еднакво близо, но и далеч от Реал Мадрид?


Защо Килиан Мбапе е еднакво близо, но и далеч от Реал Мадрид?
Снимка: Guliver/GettyImages

5424 0

Въпреки всичко случващо се около световния и европейския футбол в последно време в Реал Мадрид далеч не са се отказали от привличането на един от най-перспективните и качествени футболисти в съвременния футбол - 21-годишният французин Килиан Мбапе.

Очертаващата се криза в клубовете от Европа (а и не само) може както да помогне, така и обаче да попречи на "кралския клуб". Има няколко фактора, които приближават, но и отдалечават Мбапе от "Сантяго Бернабеу". Но сякаш най-големият коз си остава изтичащият му договор.

Плюсовете за Реал Мадрид

Изтичащ договор

Всеизвестен факт е, че договорът на Мбапе с ПСЖ изтича през лятото на 2022 година. Това караше парижани да опитват всичко, за да убедят французина да поднови своя контракт, но безуспешно. В момента вече дори не го правят покрай всичките проблеми от ситуацията с коронавиурса. От Реал или могат да се възползват и да го вземат следващото лято с голяма отстъпка от цената, или дори след две години да дойде без пари.

Насер Ал-Хелаифи иска да намали заплатите

ПСЖ, както и много други клубове, изпитват затруднения в момента поради липсата на приходи и същевременно големите разходи за заплати. Парижани имат огромни финансови средства, но УЕФА и ФИФА дебнат с финансовия феърплей.

Проектът ПСЖ с крачка назад

Отборите, които не разчитат особено на академиите си, ще бъдат още по-потърпевши от задаващата се икономическа криза. А именно такъв е отборът на ПСЖ, изпълнен със звезди. Не е ясно дали всички ще останат в клуба, а мечтата за спечелването на Шампионска лига изглежда ще се отложи.

"Златната топка"

Мбапе не крие амбициите си към най-ценния индивидуален приз във футбола. Далеч, далеч по-възможно и вероятно е да го завоюва с Реал Мадрид, отколкото с ПСЖ. Освен това, личните му приходи от имиджови права ще се вдигнат значително поради образа, който си е изградил Реал през годините.

Минуси за Реал Мадрид

Реал ще бъде засегнат също

"Кралския клуб" неминуемо също ще понесе поражения покрай случващото се с коронавируса. Печалбите намаляват, така че няма да се дават колосалните суми за привличане на "Галактикос". Предстои да се види стратегията на клуба.

Мбапе ще иска по-голяма заплата 

През 2017-а година Мбапе е бил сигурен за Реал, но това, което е провалило трансфера, е било заплатата от 12 милиона евро годишно, която "кралския клуб" е отказал да предостави на 19-годишен, информира "AS". Най-високо платените - Рамос и Бейл взимат по 14,5 милиона евро годишно, а за Мбапе вероятно ще трябва да бъдат осигурени повече.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички