ТОП 10: Най-интересните и важни футболни мачове тази седмица (27.02 - 05.03)


ТОП 10: Най-интересните и важни футболни мачове тази седмица (27.02 - 05.03)
Снимка: cska.bg

3621 0

Седмицата, която предстои, отново ще обогати до краен предел футболния фен, като ни предстои да изгледаме редица вълнуващи футболни срещи из целия свят. Дали ще видим голове, дали ще видим зрелища, предстои да разберем, но със сигурност много дуели приковават вниманието в хода на следващите 7 дни.

В този материал, Sportlive.bg ще посочи на своите читатели кои са мачовете, които са с най-голямо значение в хода на предстоящите 168 часа (от понеделник до неделя - 27.02 до 05.03). 

Най-важните и интересни футболни мачове тази седмица

Очакват ни изключителни футболни битки през следващите 7 дни, като именно през тази седмица ще се изиграят два от най-големите сблъсъка в европейския футбол - Реал Мадрид срещу Барселона и Ливърпул срещу Манчестър Юнайтед. Но всичко по реда си. 

1. Левски Лудогорец (вторник 28.02 – 17:45 часа)

Тимовете на Левски и Лудогорец се срещат един срещу друг в 21-ви кръг от родната Първа лига. Отборът от Разград със сигурност влиза в този мач като по-омерзен тим, след като отпадна от Лигата на конференциите от Андерлехт след дузпи. Не по-различна обаче е картината при столичани, които са в серия от 10 поредни мача без успех в елита на страната, която изравнява най-лошата такава от 1967-а година насам.

В последните пет мача между двата отбора „орлите“ имат 2 победи, докато Левски е с 1. В останалите срещи двата тима завършват наравно, но с оглед амбициите на Лудогорец за титла, то може да очакваме успех в София идния вторник.

2. Ювентус – Торино (вторник 28.02 – 21:45 часа)

Дербито на северна Италия винаги носи един особен вкус на футболните фенове. А с оглед позициите на двата отбора предстоящият двубой ще е дори по-горещ от обикновено. Юве заема осмото място с 32 точки в следствие на 15-точковото наказание от футболната федерация, докато Торино е девети с 31 пункта. Разбира се, Ювентус влиза като фаворит в тази среща, тъй като има редица добри изпълнители, а също така се наслаждава на добри игри и в Европа.

Именно може би тук се корени шансът на „динамита“ да направи нещо, след като „бианконерите“ имаха визита срещу Нант в Лига Европа.

3. Арсенал – Евертън (сряда 1.03 – 21,45 часа)

Висшата лига ни посреща с поредната интригуваща среща, която касае битката за титлата, както и тази за оцеляване. Лидерът Арсенал среща Евертън в изключителен мач, който може да бележи сезона и на двата тима с оглед развоя му. Със сигурност домакините са фаворити в тази среща, които освен, че са лидери, са и в серия от два поредни успеха. За сметка на тях, „карамелите“ са с лутащи резултати, като тимът все още не може да намери облика си при Дайш, но това трябва да стане възможно най-бързо поради липсата на резултати и потенциалния елитен статут в лигата.

4. Ливърпул – Уулвърхемптън (сряда 01.03 – 22,00 часа)

Ливърпул приема Уулвърхемптън в отложен мач от седмия кръг на Висшата лига. Формата на двата отбора е непостоянна, като тимът от Мърсисайд страда сериозно от липсата на резултати, докато „вълците“ се лутат в хода на амбициите си да се затвърдят в горната половина на таблицата. За „червените“ всеки мач е от изключителна важност в борбата им за финално класиране в Топ 4, но Уулвс няма да се даде така лесно при визитата в северозапада.

Обичайно Ливърпул печели често срещите си с този съперник на своя стадион, като в последните пет визити на Уулвс, тимът от Мидландс е взел само едно равенство, като всичко друго са загуби, но с оглед формата на двата тима хората могат да си зададат някои въпроси.

5. Манчестър Юнайтед – Уест Хем (сряда 01.03 – 22,00 часа)

Манчестър Юнайтед среща Нюкасъл в особено интригуващ мач за седмицата. Такава, която „червените дяволи“ триумфираха с Купата на Лигата, докато Уест Хем категорично не оправдава предварителните очаквания към себе си. „Чуковете“ се намират на незавидната за тях към този момент 16-а позиция с мениджър Дейвид Мойс, който не опровергава очакванията.

Уест Хем заема 16-а позиция във временната таблица, докато Ман Юнайтед се наслаждава на страхотен сезон, гарниран вече с трофей, и е трети с 49 точки, четири пред Тотнъм, който дори е с мач повече.

Очаква се сериозно противоборство на „Олд Трафорд“, като лондончани ще опитат да не губят точки, за да не се запътят към зоната на изпадащите, докато домакините ще искат да утвърдят позицията с в челото.

6. Реал Мадрид - Барселона (четвъртък 02.03 - 22,00 часа)

Ел Класико. Няма какво повече да иска футболният фен, когато един срещу друг се изправят тимовете на Реал Мадрид срещу Барселона. Двата испански гранда ще спорят в първи полуфинален мач за Купата на Краля, след като жребият отреди те да се срещнат.

Барселона е водач в Ла Лига, като „блаугранас“ се наслаждава на добър футбол при втория сезон на Шави начело на каталунците. Реал пък е преследвач и е на седем точки зад големия си враг в исторически план. Все пак Реал се наслади на сравнително добра седмица, след като разкова Ливърпул в първи осминафинал между двата отбора в Шампионска лига с 5:2 като гост, но последва равенство срещу Атлетико Мадрид за шампионата.

Барселона пък бе елиминиран от Манчестър Юнайтед в Лига Европа със загуба 1:2, а през уикенда тимът не успя да победи Алмерия, който дори взе трите точки за учуда на всички. Е, мачът за Купата на Краля със сигурност няма да носи аурата, която имат изминалите срещи. Медиите в Испания все пак дават леко предимство за каталунците, но мадридчани никога не бива да бъдат отписвани, особено когато говорим за турнирни мачове.

7. Наполи – Лацио – (петък 03.03 – 21,45 часа)

Селекцията на Наполи приема тази на Лацио във вълнуващ мач в италианския футбол. Ясно е, че хората на Лучано Спалети се устремени към титлата в Серия А, която изглежда все по-реална, но препятствието е доста сериозно.

В срещата от 25-ия кръг двата отбора влизат в коренно различно настроение, след като неаполитанци имат комфортна преднина пред втория Интер, която се изразява в размера на 18 точки, докато петият Лацио е с 42 точки и е в яростна борба за място сред първите четири. Ако погледнем последните срещи между двата тима, то Наполи печели в 4 от петте последни срещи, така че би било добре да „легнем“ на идеята, че "партенопейците" ще триумфират в този мач.

8. Манчестър Сити – Нюкасъл Юнайтед (събота 5.03 - 14,30 часа)

Далеч не на последно място е поставена срещата между двата тима. Срещат се два отбора, които имат прекалено високи амбиции в целите си във Висшата лига. Манчестър Сити е в преследване на трета поредна титла на Англия, докато Нюкасъл към историческо завръщане в Шампионска лига.

Фактът, че „свраките“ бяха победени във финала за Купата на лигата от Манчестър Юнайтед с 0:2, то тимът, освен че физически, така и ментално, ще влезе със сигурност неуверен в тази среща, но полюсът при Сити не е особено по-различен. „Гражданите“ не могат да намерят себе си и са далеч от формата, която показваха последните години в съревнованието с Ливърпул и неслучайно Арсенал води в колоната. За да се реабилитират, то хората на Хосеп Гуардиола трябва да покажат това, от което имат най-много нужда, а именно – агресия, прекомерна физика, изключителна тактика.

9. ЦСКА – Локомотив Пловдив (събота 04.03 – 17:30 часа)

Хората на Саша Илич излизат в поредната, изключително важна среща за себе си и в борбата за титлата на България. След зимната пауза „червените“ се справят повече от успешно, като тимът записа два поредни успеха до този момент през пролетта. От своя страна, ситуацията в Локомотив категорично не е добра, тъй като тимът не е взимал заплати последните месеци и някои от треньорите дори напуснаха.

Все пак добрата новина за пловдивчани е, че Христо Крушарски се завърна сред големите акционери. Въпреки това, ситуацията на терена далеч не дава надежди сред феновете, като тимът направи равенство с Ботев Враца след подновяването и падна позорно с 0:5 от Арда в Кърджали.

10. Хебър – Левски (неделя 05.03 – 14,15 часа)

Тимовете на Хебър и Левски се противопоставят един срещу друг в пореден мач от елита на България. Феновете на Левски се питат кога отборът ще запише успех в първенството, докато тези на Хебър се завърнаха на своя стадион и чакат първи такъв от доста години насам.

Формата на „сините“ не убеждава категорично, като тимът е посредствен след завръщането на шампионата. Хебър, от своя страна, опитва да запази мястото си в елита. След голяма селекция, нови треньори, завръщане на собствения стадион пазарджиклии са способни на всичко. С оглед факта от успеха над Славия с 1:0 като гост, то тимът на Хебър се радва на добри новини, колкото до „сините“, които са раздирани от проблеми футболно и в извънфутболно отношение, то вестите тепърва престоят.

11. Ливърпул Манчестър Юнайтед (5.03 – 18,30 часа)

Няма как да говорим за навярно най-големият мач в света на футбола и той да не бъде под №1. спор идната неделя от 18,30 часа си дават двата най-титулувани отбора на Великобритания, а именно Ливърпул и Манчестър Юнайтед.

Ливърпул, който е раздиран от слаби резултати и проблеми в хода на тази кампания, ще влез с наведена глава в този сблъсък, докато „червените дяволи“ с възторга си от печеленето на Купата на лигата ще пътуват до „Анфийлд“ в съвсем различно настроение.

Със сигурност амбициите на хората на Юрген Клоп е да се докопат до място в Топ 4, макар изявите и резултатите им досега да не убеждават, че това е възможно. Докато Ман Юнайтед ще опита хем да вземе трите точки при гостуването си в неделя, то така и да нарани допълнително желанието на „червените“ за каквото и да било през този сезон. В исторически план Юнайтед има превес спрямо съперника си като има 90 победи срещу 80 поражения. Равенствата между двата големи отбора са точно 68.

В последната среща между двата тима пък манчестърци взеха победата с 2:1.

Топ мачове в България и Европа с топ коефициенти 

Предстоящата седмица е изключително натоварена откъм футболни събития и платформи за онлайн спортни залози, като Sesame.bg, ще имат много интересни предложения за своите потребители през следващите 7 дни. 

В "Sesame" има специални промоции всеки ден, включително за български футбол, като на фокус е битка Левски - Лудогорец. В сайта на българския топ букмейкър може да намерите още: 

  • Начален бонус за спорт 
  • Завишени коефициенти 
  • Стотици пазари 
  • Ежедневни бонуси и оферти за спорт и казино 

Sesame.bg е и официален партньор на турнира "Купа на България", който вече навлиза в решаващата си фаза съвсем скоро! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички