Неуспешен ден за българските спортисти на Олимпийските игри в Токио (обзор)


Неуспешен ден за българските спортисти на Олимпийските игри в Токио (обзор)
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

1796 0

Третият ден на Олимпийските игри в Токио не бе успешен за българските представители, като единствено боксьорът Даниел Асенов ще продължи участието си по-нататък. SportLive проследи представянето на българите в Токио и Ви представя обзор за деня:

Полина Трифонова - тенис на маса

В ранната сутрин състезателката на тенис на маса Полина Трифонова загуби от представителката на Монако Сяосин Ян. Трифонова записа две последователни победи на Олимпиадата в Токио, за да се класира за основната схема и да преодолее първия кръг на турнира, но тази сутрин нямаше сили да се противопостави на опитната си съперничка и загуби с 1:4.

Какво каза Полина след мача - четете ТУК!

Ивелина Илиева - джудо

Единствената ни представителка в женското джудо Ивелина Илиева започна с победа с ипон в категория до 57 килограма над шампионката на Африка Гофран Хелефи (Тунис). На осминафиналите обаче Илиева бе спряна от настоящата №1 в света Джесика Климкейт (Канада) с ипон.

"Джудото дойде в живота ми, за да ме направи по-силна, а не да сбъдне мечтата ми"

Станимира Петрова - бокс

На боксовия ринг Станимира Петрова приключи с участието си в категория до 57 килограма след загуба от колумбийката Йени Марсела Ариас Кастанеда. Поражението на Петрова дойде след неединодушно съдийско решение, като двама от съдиите дадоха и трите рунда на българката, други двама дадоха пълно предимство на колумбийката, а петият рефер край ринга отсъди 2-1 рунда в полза на Ариас Кастанеда, което се оказа решаващо за крайното 3-2 в полза на южноамериканката.

Станимира Петрова: "След това съдийство не виждам смисъл да се занимавам с бокс"

Сестри Стоеви - бадминтон

Габриела и Стефани Стоеви отпаднаха от женския двойков турнир по бадминтон на Олимпийските игри в Токио, след като записаха втора загуба в груповата фаза. В двубой от група D на надпреварата сестри Стоеви загубиха от вторите поставени в схемата китайки Чън Цинчън и Дзя Ифан с 0-2 (18-21, 15-21). В първия си мач в Токио българките допуснаха поражение с 1-2 от южнокорейски тандем и по този начин те вече нямат шанс да се класират на едно от първите две места в групата и да продължат към четвъртфиналите. В последната си среща в японската столица Стоеви ще се изправят срещу тайландките Джонколпан Кититаракул и Равинда Праджонгджай в директен сблъсък за третото място в групата.

Какво казаха сестри Стоеви след загубата - вижте тук!

Даниел Асенов - бокс

Единственият български представител в мъжкия бокс на Олимпийските игри в Токио Даниел Асенов започна участието си в категория до 52 килограма с убедителна победа над румънеца Козмин Петре Гирлеану с 5-0. 24-годишният Асенов демонстрира по-голямата си класа и доминираше през почти целия двубой, за да спечели гласовете и на петимата съдии (30-27, 30-27, 29-28, 29-28, 29-28). По този начин Асенов се класира за осминафиналите на турнира, където ще срещне Габриел Ескобар от Испания.

"Дошъл съм в Токио за златото"

Антъни Иванов - плуване

Българският плувец Антъни Иванов не успя да се класира за полуфиналите на 200 метра бътерфлай на Олимпийските игри в Токио, след като отпадна в квалификациите на дисциплината. 22-годишният Иванов завърши на шесто място в третата серия от надпреварата с време 1 минута, 56.36 секунди. Напред от серията на Иванов продължиха първите петима, а за полуфиналите се класираха 16-те най-добри времена във всички серии, като резултатът на българина бе 19-ти. Най-бърз в сериите бе унгарецът Крищоф Миляк с 1:53.58.

"Не ми се получи плуването, не знам какво се случи" (подробности тук)

Диана Петкова - плуване

Представителката на България в 200 метра съчетано Диана Петкова също не успя да преодолее сериите, след като остана на последно място във втора серия. Петкова даде време 2 минути, 16.70 секунди и не продължава към полуфиналите в дисциплината.

Какво каза Петкова след отпадането - четете ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички