Даниел Асенов: Дошъл съм в Токио за златото, дано зарадвам България


Даниел Асенов: Дошъл съм в Токио за златото, дано зарадвам България
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

3600 0

Единственият ни представител в мъжкия бокс на Олимпийските игри в Токио - Даниел Асенов, стартира с убедителна победа над румънеца Козмин-Петре Гирлеану на турнира по бокс в категория "муха". Той си осигури място на 1/8-финалите, а след победата заяви, че е дошъл в Токио за златния олимпийски медал.

"Съперникът със сигурност ме затрудни, тъй като точно този олимпийски спорт - боксът - няма слаба страна, така да се изразя. Очаквах мачът да бъде оспорван, да има напрежение.

Мисля, че показах една добра игра и превъзходство, за да отсъдят победата за мен. Физически се чувствам повече от добре, надявам се да е така до края на Олимпиадата, да съм здрав и да нямам контузии. Ще дам всичко от себе си.

"Не само аз, но и тримата (Стойка Кръстева и Станимира Петрова - б.р.) сме готови за олимпийско злато. Дошъл съм с целта да покажа най-доброто от себе си, да радвам България и да ме видите на стълбичката подреден на първото място. Не очаквам да бъде лесно, но се надявам да съм здрав и да побеждавам", заяви Тайсъна от Кукорево след победата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички