Антъни Иванов не се класира за полуфиналите на 200 метра бътерфлай на Олимпийските игри


Антъни Иванов не се класира за полуфиналите на 200 метра бътерфлай на Олимпийските игри
Снимка: Getty Images/Guliver

9113 0

Водещият плувец на България Антъни Иванов стартира участието си на Олимпийските игри в Токио в дисциплината 200 метра бътърфлай. Иванов беше в силна серия и завърши на шестата позиция с време 1:56:36 мин. Преди последната серия Иванов имаше шансове на теория да се класира за полуфиналите, но това не се случи.

В първите 50 метра швейцарецът Понти излезе начело, като на следващото обръщане той беше изпреварен от италианеца Карини и американеца Бенц. Именно Бенц поведе на 150-тия метър пред Карини и Маршан. Понти обаче навакса, а в последните метри Тамаш Кендереси успя да стигне до второто място. Ное Понти спечели серията с време 1:55:05 мин.

ПРЕДИ СЪСТЕЗАНИЕТО

Антъни Иванов е в пети коридор на серията, което значи, че може да се надява на силен резултат и класиране за полуфиналите в дисциплината. Българинът ще е в компанията на Джакомо Карини от Италия, Гунар Бенц от САЩ, Денис Кесил от Украйна, представителя на Унгария Тамаш Кендереши, швейцареца Ное Понти, французина Леон Маршанд и поляка Якуб Майерски.

За да се класира в полуфиналите, Иванов трябва да влезе в топ 16 по време, без значение от това на кое място ще завърши в серията. Именно на 200-те метра Антъни показа класа на европейското първенство в Будапеща през 2020 г. и завърши на четвърто място.

Пред Иванов предстои и участие на 100 метра бътерфлай, което ще бъде на 29 юли.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички