Диана Петкова приключи безславно участието си на Олимпийските игри


Диана Петкова приключи безславно участието си на Олимпийските игри
Снимка: Getty Images/Guliver

3365 0

Единственият ни представител в женското плуване на Олимпийските игри в Токио - Диана Петкова остана на последно място в серията си на 200 метра съчетано. В неделя Диана завърши последна в серията си на 100 метра бруст, а в коронната си дисциплина също не успя да състави конкуренция на съперничките си и завърши с време от 2:16:70 мин.

На първото обръщане Кейт Дъглас поведе, на второ място Юи, а Охаши заемаше третата позиция, като Петкова доста изоставаше от основната група. Американта продължи да води следвана от Юи и Охаши и след първите 100 метра. Американката увеличи преднината си на третото обръщане. 19-годишната Дъглас взе серията с време 2:09,16 минути.

ПРЕДИ СЪСТЕЗАНИЕТО:

Диана Петкова не започна по най-добрия начин участието си на Игрите в Токио, след като завърши последна в серията си на 100 метра бруст и отпадна. След състезанието тя заяви, че е била много развълнувана от първото си участие на Олимпийски игри и се надява на по-силно представяне на 200 метра съчетано плуване.

Диана е във втора серия на 200 метра съчетано, като ще плува в първи коридор. Тя влезе в серията с второто най-слабо време - 2:12.38 мин. Това е времето, което постигна Диана на Европейското първенство в Будапеща, когато 4 стотни я лишиха от класиране за финала. Времето ѝ е и национален рекорд в тази дисциплина. Четири от момичетата в серията на Петкова са с времена под 2:10 мин.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички