Лош старт за българската борба в Токио - 3 от 7 българи вече са аут от Олимпийските игри (ОБЗОР)


Лош старт за българската борба в Токио - 3 от 7 българи вече са аут от Олимпийските игри (ОБЗОР)
Снимка: Getty Images

6171 0

В десетия ден от началото на Летните олимпийски игри дойде ред и на надпреварата по борба, в която традиционно България има много участници, а през годините десетки родни борци са печелил златни, сребърни и бронзови медали.

На тепиха в Токио днес излязоха за своите 1/8-финални мачове трима от общо седемте българи, които получиха квоти за игрите - Мими Христова, Кирил Милов и Айк Мнацаканян. Началото определено не бе добро...

Мими Христова

Българката се изправи срещу една от фаворитките за златото и след много драматичен финал на мача отпадна още на 1/8-финалите. (пълен обзор на мача ѝ можете да прочетете тук). Впоследствие победилата я представителка на Киргизстан загуби своя 1/4-финал и Христова вече няма шанс да бъде "изтеглена" до мач за бронза чрез репешажите

Айк Мнацаканян

Съдбата на натурализирания българин бе сходна с тази на Мими - той загуби на 1/8-финал след напрегнат двубой, а треньорът на България Армен Назарян бе бесен от предстяването му (пълен обзор на този мач можете да прочетете тук). Впоследствие победилия го хърватин загуби своя 1/4-финал и така Айк, също като Мими Христова, приключи с участието си в Токио.

Кирил Милов

Кирил бе единственият от тримата ни борци днес, който преодоля своя 1/8-финал (пълен обзор четете тук), но след това загуби на 1/4-финалите и ще се надява неговият "екзекутор" да достигне до финал в утрешния ден, за да получи шанс за бронза чрез репешажите. 

*Впоследствие стана ясно, че Кирил Милов няма да получи такъв шанс, след като съперникът му загуби своята 1/2-финална среща!

Ето и повече информация за загубата на Кирил Милов на 1/4-финалите в Токио!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички