Миг невнимание напът да изхвърли Айк Мнацаканян от Олимпийските игри в Токио


Миг невнимание напът да изхвърли Айк Мнацаканян от Олимпийските игри в Токио
Снимка: Lap.bg

5552 0

Айк Мнацаканян показа серизна активност и до последно се бореше срещу Бозо Старчевич, но хърватинът успя да "излъже" родния представител и спечели с 3:1 точки, въпреки че беше поставен в партер цели 2 пъти. За 5-те минути Старчевич имаше един шанс да атакува Мнацаканян от партер и успя да го обърне, което му донесе и победата на Олимпийските игри в Токио

Българинът беше по-активен и хърватинът трябваше да бъде поставен в партер и родният представител поведе с точка. За съжаление, от тази ситуация Айк не се възползва и съдията позволи на хърватина да възстанови позиция, като двамата продължиха в положение прав. 

След почивката отново представителят на Миньор (Перник) беше по-активен от двамата и активно търсеше атаката, след като селекционерът Армен Назарян даде сериозни наставления на своя състезател. 

Айк бе поставен в ситуация партер, като Старчевич успя да направи много добър захват и да обърне българина, за да поведе с 3:1 в резултата. Мнацаканян не успя да пробие защитата на хърватина, а Старчевич беше пратен в партер 1:11 преди края на битката. 

И при второто предимство на Айк обаче хърватинът направи фантастична защита и не позволи на българина да го обърне. 51 секунди оставаха до края, но Старчевич направи поредна страхотна защита и спечели двубоя. 

Единственият шанс за Айк сега остава хърватинът да стигне финал, което на този етап изглежда трудно постижимо. След края на срещата, Армен Назарян - селекционер на националния отбор, беше бесен на своя състезател. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Печалният художник на съветския футбол

Една от най-ярките, но същевременно и най-тъжни истории в съветския футбол безспорно е тази на Фьодор Черенков....

Реклама

Най-четени новини


виж всички