След силния старт: Тежко поражение на Милов, ще се надява на репешаж


След силния старт: Тежко поражение на Милов, ще се надява на репешаж
Снимка: Lap.bg

1306 0

Силният старт на Кирил Милов в турнира по борба до 97 килограма не му помогна в 1/4-финалната среща срещу един от фаворитите в турнира - Мохамадади Сарави от Иран. 

След като по-рано днес българинът вече спечели срещу един от най-тежките съпреници в категорията (Ченк Илдем), родният борец отстъпи категорично с 0:6 и се прости с шанса си да се добере до медал на първото си участие на олимпийски игри

Кирил Милов започна с добра защита срещу иранския си опонент, но за съжаление Сарави записа първа точка, след като успя да избута българина от тепиха. За съжаление, скоро след това МИлов беше поставен в партер и иранецът бързо успя да направи захват. Милов направи всичко по силите си, за да разкъса захвата, но не успя и иранецът успя да го обърне - 0:4. 

При почивката Назарян се опита да даде наставления на своя състезател, който веднага тръгна в атака. Сарави обаче беше готов за това и много умело не позволяваше на опонента си да "пробие". В опита си да атакува обаче Милов "забрави" защитата си и Сарави го издебна - мина зад гърба му и записа нови две точки в своя актив, 2 минути преди края на мача. 

Иранецът нямаше никакъв проблем да задържи аванса си срещу един от фаворитите за медал и, в крайна сметка, спечели с 6 безответни точки. Все пак, Милов има шанс да се бори за медал, ако Сарави достигне до финал. 

Така финишира тежък ден за борбата ни, като България записа 3 поражения и 1 победа. Най-тежка загуба записа Мими Христова, която изпусна победата буквално в последната секунда в най-зрелищния двубой на тепиха днес.  

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички