ЖАЛКО: Христова загуби в последната секунда в епичен дуел с фаворит за златото


ЖАЛКО: Христова загуби в последната секунда в епичен дуел с фаворит за златото
Снимка: Сайтът на Бълг. федерация по борба

2324 0

Европейската шампионка от 2019 година Мими Христова стана част от най-зрелищния дуел в женката борба и загуби по много драматичен начин битката си с една от фаворитките за златото - Меерим Жуманазарова, след 5:6, благодарение на 2 точки, реализирани в последната секунда на схватката от Олимпийските игри в Токио в категория до 68 килограма. 

Започна активно Жуманазарова, но с бърза контраатака Христва взе инициативата и на свой ред опита няколко атаки. Това доведе до избутване от страна на Христова срещу съперничката и първата точка беше за Мими, 4:50 преди края. 

3:44 преди края обаче Жуманазарова направи много силна атака, хвана Мими за крака и я изхвърли извън тепиха - 2 точки в полза на представителката на Киргистан. 

2:34 преди края Жуманазарова направи страхотна атака и отново хвана Христова за крака, но Мими успя да реагира и се измъкна от захвата. Веднага след това обаче киргистанката успя да направи захват от легнало положение и поведе с 1:4. Мими реагира отлично и успя да мине зад гърба на Жуманазарова и съкрати аванса на опонента си. Предимството обаче не бе допълнително материализирано - 1:20 до края. 

0:20 преди края Мими отново изпадна в тежка ситуация, като кракът ѝ отново беше уловен. Христова обаче направи прекрасно обръщане и едновременно се измъкна и мина зад гърба на опонента - 5:4 за родната представителка. 

В последните 6 секунди обаче Христова допусна сериозна грешка, Жуманазарова успя да хване крака ѝ, а след това да направи и захват, който ѝ донесе две точки в буквално последната секунда - 5:6 за представителката на Киргистан. 

След треньорско оспорване решението на съдиите не беше променено и родната представителка загуби по крайно неприятен начин. Така, Христова ще се надява Жуманазарова да стигне финал, за да може отново да излезе на тепиха и да се бори за шанс за бронзовия медал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички