Украйна


Украйна
Снимка: Sportlive.bg

821 0

Ще успее ли Украйна да се намеси в борбата за място в елиминациите?

Трети в квалификационната си група зад Испания и Словакия, но на бараж отстраниха Словения и си осигуриха място сред 24-то отбора на Евро 2016.  На миналото първенство през 2012 г. тя бяха домакини заедно с Полша, но не успяха да преминат груповата фаза, а сега точно това е и тяхната цел.

Украинците, водени от Михайло Фоменко , има много трудна задача в своята група, където са световният шампион Германия, вдъхновената Полша и Северна Ирландия. През 1993, начело на Динамо Киев, печели дубъл в Украинската лига, и побеждава Барселона, в чийто тим тогава присъстват фигури като Йохан Кройф, Хосеп Гуардиола и Роналд Куман. През 2001 успява да класира ЦСКА Киев на финал за купата на страната, а през декември 2012 застава начело на националния отбор на Украйна след отказите на Свен-Йоран Ериксон и Хари Реднап.  Евентуален успех на Евро 2016 може да помогне на наставника да се превърне в човека, задържал се най-дълго на този пост от 1991 година. По традиция това не е стабилна професия, а преди него на този пост са били още 16 треньори.

Важен играч в украинския национален тим е Андрий Ярмоленко, който се състезава за Динамо Киев. Често неговото име се свързва с трансфери в грандове като Барселона, Байерн, Челси, Ливърпул, но клаузата, която има за освобождаване е спряла евентуален трансфер. През май имаше неприятен инцидент мжеду него и съотборника му в националния тим Терас Степаненко. По време на двубой между Шахтьор Донецк и Динамо Киев Ярмоленко удари Степананко, нещо заради което се извини по-късно и двамата след това бяха повикани в националния. Дано това не се отрази на атмосферата в съблекалнята и всички да покажат, че са готови да влезнат в историята на европейските първенства по футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички