Няма такива тарикати: Португалия е първият полуфиналист без победа на Евро


Няма такива тарикати: Португалия е първият полуфиналист без победа на Евро
Снимка: Getty Images

878 0

Кристиано Роналдо и португалският национален отбор влязоха в историята на еворпейските първенства с триумфа над Полша след изпълнение на дузпи в нощта на четвъртък срещу петък.

"Селесао" се класира на полуфиналите на Евро 2016 - за пети път в последните седем издания на турнира, което е постижение, заслужаващо уважение. Успехът над "дружина полска" обаче е исторически по друга причина.

И БЕЗ ПОБЕДА МОЖЕ ДА СИ НА ПОЛУФИНАЛ НА ЕВРО 2016

Португалия е първият отбор в историята на еврошампионатите, който стига полуфинал без да е постигнал нито една победа в рамките на 90 минути. Досега "мореплавателите" записаха пет хикса - 1:1 с Исландия, 0:0 с Австрия, 3:3 с Унгария (в групите), 1:0 след продължения след нулево равенство в редовното време с Хърватска и сега 1:1 след 120 минути игра с Полша и успех в дузпите.

Подобно нещо не се е случвало на европейски първенства, но има такива случаи в други континентални шампионати. През 2011 година Уругвай по същия начин се добра до полуфиналите на Копа Америка, а след това и до финала - пак без постигната победа в редовното време.

През 1972 година Мали направи също поход с хиксове до финала на Купата на африканските нации, но го загуби.

Любопитен факт за Полша: Тимът елиминира Швейцария на осминафиналите след изпълнение на дузпи, но спази тъжната традиция на европейските първенства нито един отбор да не е успявал да спечели две поредни рулетки в елиминациите.

Всичко най-интересно за Евро 2016 четете в Sportlive.bg

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички