Испания прониза сърцето на Чехия в самия край (ВИДЕО)


Испания прониза сърцето на Чехия в самия край (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4367 0

Испания вече 16 часа и половина игра на европейски първенства няма допуснат гол, а също така започна по най-добрия начин Евро 2016 - победа 1:0 над Чехия. Актуалният европейски шампион изобщо не убеди, че заслужава да бъде считан сред фаворитите за титлата, но все пак зарадва феновете си на стадиона в Тулуза с драматичен успех.

Единственото попадение реализира Жерар Пике в 87-ата минута в момент, в който вече все по-малко зрители вярваха, че натискът на "Ла Роха" ще доведе до позитивно отражение на резултата.

Така Испания удължи собствения си рекорд от 13 мача без поражение на европейски първенства, като серията от победи набъбна на 9. Петър Чех бе брилянтен в 121-ия си мач с националната фланелка и бе основната причина Чехия да инкасира само едно попадение, като съвсем малко не му стигна и да изведе тима си до равенство.

Така след успеха на Полша над Северна Ирландия вчера, Испания се изравнява на първото място с "дружината", докато британците и чехите още ще трябва да се борят за първите си точки на Евро 2016.

В първите 10-ина минути темпото очаквано не бе твърде високо и не се създадоха някакви интересни положения.

По-любопитното бе смелото поведение на чехите, които задържаха играта пред наказателното поле на съперника през повечето време, а и изглеждаха опасни на контраатака.

Испанците не успяваха към момента да използват фланговете по предназначение, но си личеше сериозния им потенциал.

В 15-ата минута феновете за първи път подскочиха от местата си, защото "Ла Фурия" създаде първото голово положение. 

Бускетс пусна в коридор за Давид Силва по дясното крило и играчът на Манчестър Сити заслужаваше да маркира с аситенция своя мач номер 100.

Той центрира отлично успоредно на голлинията, а Алваро Мората изпревари защитниците и стреля, но право в тялото на Петър Чех, и то от около пет метра.

За съжаление, това положение не даде имплус за по-високо темпо в мача и полувремето продължи да е скучно.

Томаш Росицки обаче имаше основания за гордост, не само защото в 21-ата минута официално записа повече игрово време, отколкото в Арсенал миналия сезон.

Той е официално най-младият и най-старият играч на Чехия на европейски първенства - на 35 години, 8 месеца и 9 дни.

Междувременно Мората в 28-ата минута с хубав диагонален изстрел прати кълбото покрай гредата, но отново индикира, че е най-голямата заплаха за Чех.

Испанците постепенно започнаха да затягат обръча около чехите, а в 40-ата минута Чех отново трябваше да спасява вратата си. 

По-силният ляв фланг отново създаде проблеми на съперника, като Жорди Алба този път стреля мощно по диагонала, но Чех не позволи да се стигне до гол.

Давид де Хеа също трябавше да се намесва в 45-ата миунта, след като чехите организираха отлична контраатака, завършена с удар от Томаш Нецид, но в ръцете на стража.

В крайна сметка, въпреки че Чех бе далеч по-заетият от двамата вратари, до гол на полувремето не се стигна.

Втората част започна много по-силно за испанците, които още в първите секунди изпуснаха две добри положения - центриране отдясно на Алваро Мората бе отклонено в страничната греда от Хубник, а след това два поредни удара - на Нолито и на Серхио Рамос - бяха спасени от Чех пред малкото наказателно поле.

Чехия отговори на предизвикателството с хубав удар на Хубник след центриране от фаул, който накара Де Хеа да се разтегне максимално, за да парира.

В 60-ата минута Андрес Иниеста отново тества рефлексите на Чех от дистанция, а малко по-късно на терена се появи 35-годишният таран Ариц Адуриц вместо Мората, за да направи дебют на голям турнир.

В 64-ата минута - минутки след като Испания мина 16-ия час от игровото време без отбелязан гол - Фабрегас трябваше да чисти от голлинията след разбъркване и центрирана в наказателното поле топка.

В 72-ата след една от най-продължителните и комбинативни акции на испанците се стгина до опасен удар на Давид Силва от дъгата на пеналтерията, но топката облиза гредата и излезе в аут.

Финалният натиск на испанците всъщност даде резултат, въпреки огромните усилия в защита, които чехите полагаха. В крайна сметка малко преди края отличните защитници в бяло се провалиха.

В 87-ата минута Андрес Иниеста центрира отляво в наказателното поле към далечната греда, а Жерар Пике бе оставен необезпокоявано да стреля с глава и да прати топката в мрежата - 1:0.

Toва се оказа и победното попадение в срещата, приключила с изненадващо трудна победа на испанците над чехите.

Всичко най-интересно от Евро 2016 вижте в Sportlive.bg

http://www.sportlive.bg/euro2016/news/Kasiqs-ili-De-Hea-V-Ispaniq-vzeha-reshenie-544776.html
Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички