Феновете на Англия не спират с побоищата в Марсилия


Феновете на Англия не спират с побоищата в Марсилия
Снимка: Getty Images/Guliver

953 0

За трети път в последните два дни английските футболни запалянковци изпробват "мъжествеността си" си в битка с френската полиция. Арена на сблъсъците е отново Марсилия, където довечера (11 юни) от 22:00 часа играят Англия и Русия.

Както и вчера (10 юни), феновете от Острова обстрелват с бутилки френските полицаи, които хич не действат нежно. Според кореспондента на BBC има английски фенове, които са били влачени окървавени по улиците от полицаите. Друг журналист от BBC разказва, че късно снощи е бил в един от баровете в Марсилия с група англичани и са гледали спокойно мача на откриването между Франция и Румъния, но след края на срещата отнякъде изникнали 20-30 местни младежи, които започнали да хвърлят пиратки и фойерверки по английските фенове, които моментално отвърнали.

Лидерът на лейбъристите Анди Бърнам написа в Twitter, че вероятно е имало провокации към феновете, но едно "буйстващо малцинство" е действало недопустимо. Срамно е в момент, в който заплахата от тероризъм се приема толкова сериозно специално във Франция, англичаните да се държат така, добавя той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички