Евро 2016: Първенството на брадатите!


Евро 2016: Първенството на брадатите!
Снимка: Getty Images

1165 0

Ако искаме да опознаем днешната мода, не ни е нужно да ходим по дефилета, просто трябва да погледаме европейското по футбол. По терените се разхождат най-различни авангардисти - космати "барбудос", "линейни" прически, татуси.

Модата на небръснатите е отдавнашна, но тази година направо превзе терена. По правило, от трима играчи - двама са брадати. Класацията се води от турците, където само двама са с малки, едва двудневни или тридневни бради, което се брои за бръснато. Но докато за комшиите това е нормално, то косматите лица в лагера на Испания трудно може да се приемат. Там единствен Иниеста е демоде и се бръсне в деня на мача. А някои негови колеги направо стряскат - на Серхио Рамос брадата му все повече расте и

скоро ще започне да се спъва в нея

Пике, Хуанфран и Нолито пък допълват картинката, която превърна "Ла Роха" в копие на предшествениците си от времето на Великите географски открития - конкистадорите на Кортес.

Нещата не са по-различни и в лагера на Италия.

Там Симоне Дзазда замяза на талибан с голямата си брада и обръснат череп. Съотборникът му Бардзали е почти същият. О, времена! О, нрави!

Безспорните номер едно при брадатите обаче са Арон Гунарсон и уелсците Джо Ледли и Сам Воукс. Първите двама явно не са доволни от външния вид, с който природата ги е дарила - на отличници от прогимназията. Една година без бръснач превърна симпатягите в страховити типажи, които допълнително стряскат съперниците с безкомпромисни влизания. Гунарсон явно наистина влезе в ролята на герой от сериала "Викинги" и се държа като такъв до отпадането. Ледли пък може бе е взел пример от ръгбистите на Уелс, които до скоро бяха единствената спортна радост за сънародниците му. Воукс ще трябва да почака още шест месеца, за да се доближи до тях.

Източник: Стандарт

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички