Сен Дени


Сен Дени
Снимка: Guliver/GettyImages

5526 0

Финалът на Евро 2016 ще се проведе на стадион "Стад де Франс" в Сен-Дени. Това е предградие на Париж и, честно казано, не е най-доброто предградие. Намира се близо до Париж, 1 станция на RER от центъра на града. Така че, ако имате билет за най-голямото събитие на първенството, трябва да отседнете в Париж, а не в Сен-Дени.

Сен-Дени се свързва предимно със "Стад де Франс" и въпреки че рядко фигурира в списъка със задължителни за посещение градове във Франция, там има няколко важни забележителности. Например, базиликата Сен Дени -

готическа църква с много впечатляващи витражи и гробницата на много френски крале, които са били погребани тук между 10-и и 18-и век.

Друго място, където е готино да попаднеш в промеждутъка между мачовете, е Историческият музей и археологическият обект Ла Фабрик де ла Вил" - тук можете да получите представа за богатата история на предградието Сен-Дени. Ако имате един ден, който можете да посветите на шопинг, отидете сутринта във вторник, петък или събота на пазара.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички