Лион


Лион
Снимка: Guliver/GettyImages

1776 0

Лион е вторият или третият град във Франция по големина след Париж (това е вечният спор, който водят с Марсилия). Тук можете да намерите всичко. От римски арени до дома на братя Люмиер, от Малкия принц и до върха на Айфеловата кула. така че атракциите изобилстват тук в допълнение към футбола. В Лион има голямо летище - "Антоан дьо Сент Екзюпери". Пътуването с влак от Лион до Париж ще ви отнеме само 2 часа.

В Лион, според пословицата, текат три реки: Рона, Сена и виното Божоле. На всяка улица от Вию-Лион до Кроа-Рус голяма част от пространството заемат барове и бушони (типичните лионски ресторанти), където често се сервира вино "Божоле" - може би перфектният еликсир, способен да обедини футболните фенове и чревоугодниците да гледат заедно мачовете от Евро 2016. 

За да избягате от химните и фенските песни, организирайте си незабравим пикник на брега Берже де Рон, или се поразходете из невероятната стара част на града. 

Не пропускайте гледката на червените покриви около Еспланад де Фурвиер (площад пред базиликата, от който се открива панорама на града), или опитайте да намерите Бернар Лакомб (директора на лионския футболен отбор) на паното Фреск де Лионес. 

Трябва да не забравяме, че Лион е буржоазен град. Евтини хотели тук или са малко, или почти липсват.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички