Златко Янков посочи една от "съставките" на триумфа на "Парк де Пренс" и своя тайна за 17 ноември


Златко Янков посочи една от "съставките" на триумфа на "Парк де Пренс" и своя тайна за 17 ноември
Снимка: Getty Images/Guliver

1425 0

Един от футболистите, станали четвърти в света през 1994 година в САЩ - Златко Янков, се върна към победата на България над Франция през 1993 г. "Лъвовете" победиха инфарктно "петлите" на 17 ноември преди 30 години и се класираха на мондиала за тяхна сметка.

"Към края на мача, когато видях колко време остава, наистина се надявах Господ да ни погледне. Но за да ти помогне Бог, трябва и сам да си помогнеш. Голът на Емо Костадинов в последната минута не е плод на случайност. Ние бяхме много добре сработен отбор, още от ранна възраст играехме заедно", заяви бившият халф пред "България Днес".

"Спомням си един турнир във френския град Тулон за младежи. Там участие взехме повечето от момчетата, които по-късно победихме Франция на "Парк де Пренс". Още оттогава умеехме да комбинираме един с друг много бързо и ефективно. Точно така се стигна до попадението на Костадинов във вратата на Бернар Лама", допълни Янков.

"Цялата история около мача в Париж е част от поредица прекрасни моменти, които е невъзможно да бъдат описани, ако човек не ги е преживял. Този двубой беше най-важният за нас, победата ни пращаше на световно първенство. Отборът на Израел ни беше помогнал с победа над французите с 3:2 около месец по-рано. Много силно я искахме тази победа и я постигнахме!

В българския отбор имаше изключително силни футболисти и френските играчи имаха респект към нас. Все пак в София ги бяхме победили с 2:0. Това е нещо, които не съм споделял, но моето вътрешно усещане беше, че "петлите" знаят, че ние сме способни да им вкараме гол във всеки един момент. Това ги напрягаше, правеше ги нервни", разказа още той. Наскоро във Франция включиха Костадинов в топ 4 на най-навредилите на футбола им

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички