Без 3-те гола след 90': Къде щеше да е България в групата си за Евро 2024?


Без 3-те гола след 90': Къде щеше да е България в групата си за Евро 2024?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5916 0

Утре в Лесковац българският национален отбор по футбол ще изиграе последния си мач от квалификациите за Евро 2024. Той ще бъде срещу втория в групата - Сърбия. Нашият тим отдавна загуби шанс за класиране и се намира на последното място в група "G".

Фаталното време след 90'

Тези дни обаче мнозина говорят за неудачата, която преследва България в този цикъл, а именно да допуска попадения след 90-ата минута на мача. Такива случаи имаше 3 в 7-те изиграни срещи дотук и във всеки от тях нашият отбор губеше точки.

В кои мачове стана така?

Така се случи в двубоите със Сърбия (1:1), Черна гора (1:2) и Унгария (2:2). Простата сметка показва, че ако не бяхме пуснали тези късни попадения - де в 90+6' и едно в 90+7', щяхме да имаме 5 точки повече. А именно 8.

Лидерът в групата Унгария щеше да има 14 точки, вместо 15, но пак щеше да е първи. Вторият Сърбия щеше да има 12 пункта вместо 13 и пак щеше да е на тази позиция. Третият Черна гора пък щеше да е с 2 точки надолу и пак щеше да е трети с 9.

Нямаше да сме последни в групата

Но "лъвовете" щяха да са четвърти в групата и нямаше да изпитат унижението да са на дъното и да нямат нито една победа в квалификациите. Напротив, щяха да имат 2 успеха, и то над първия и втория. Лидер на Черна гора се надява България да получи възмездие за късните голове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички