"Затваряне футбола в България": Революционно предложение за излизане от кризата


"Затваряне футбола в България": Революционно предложение за излизане от кризата
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3465 0

Доста нестандартно и крайно решение за справяне с кризата в българския футбол, която продължава вече доста години. Такова предложи бившият национал Петър Курдов в специално интервю за SportLive.bg.

Курдов припомни свое предложение отпреди 3-4 години, което гласи, че ситуацията може да бъде преодоляна, ако... затворим футбола у нас за поне 3 години. Докато нещата не се оправят и отвътре.

Той напомня, че някои са му се присмивали тогава, но и че вече "реалностите са факт". Маркира случващото се в детско-юношеските школи и в частните школи и отсече, че трябва "да си платим за бездушието".

Курдов иска футболът в България да бъде спрян за три години

"През тази седмица се начетох на разни изказвания. Ще върна малко лентата назад. Може би преди 3-4 години бях казал, че ако зависи от мен, ще затворя футбола поне за 3 години, докато не си оправим нещата във футбола. Някои хора тогава ми се присмиваха, но ето че дойде и този момент, в който реалностите вече са факт.

Това, което се случва от безхаберието на детско-юношеските школи, различните частни школи, които се направиха само за да взимат пари от родителите на децата, както и с този погрешен кръговрат, който се върти от доста време, сега идва моментът, в който трябва да си платим за това бездушие и бездействие и т.н" - сподели Курдов пред SportLive.bg.

Вижте цялото интервю на Петър Курдов пред SportLive за националния отбор на България и БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички