Петър Хубчев - последният, при когото националният ни отбор отлепи от дъното


Петър Хубчев - последният, при когото националният ни отбор отлепи от дъното
Снимка: БГНЕС

3919 0

Националният отбор по футбол се представя катастрофално през тази година, като вече в 8 изиграни мача за 2023 година няма победа. Възпитаниците на Младен Кръстаич имат 2 равенства и цели 6 загуби.

Двата хикса са в европейски квалификации, където отборът ни завърши наравно с Литва като гост и взе точка от Сърбия у дома. И само това са положителните новини за "лъвовете", които са под огромната заплаха да завършат годината без победа. Нещо, което не се е случвало от 1964 година. Тогава националният ни отбор има само 2 мача, като записва две равенства.

Сега ситуацията е коренно различна и изход от тази криза не се вижда, като до този момент решението, което БФС изглежда, че ще предприеме е да смени Младен Кръстаич. Но и това никак не изглежда сигурно, че ще бъде необходимият тласък за стъпка нагоре.

Петър Хубчев с най-добра статистика в последните години

Предвид ужасяващата статистика, която отборът ни има, "Sportlive" направи справка кога е последният път, в който победите за България са преобладаващи във всички двубои. Оказва се, че това не е чак толкова далеч във времето. Особено сравнено с последния път, когато сме се класирали на голямо първенство.

Само преди 5 години, през 2018 година, националите ни имат 4 победи от 8 мача. Едва 2 загуби и 2 равенства. Тогава начело на тима бе Петър Хубчев, а битките се водеха в Лигата на нациите. В своята група в турнира за 2018 година "трикольорите" постигнаха 3 успеха - като гост срещу Норвегия (1:0) и като домакин срещу Словения 2:1 и Кипър 2:1.

Едната загуба е от Норвегия там, както и от Босна и Херцеговина в приятелска среща. В друга контрола пък побеждаваме състава на Казахстан. Равенствата са в Кипър 1:1 и в София срещу Словения отново 1:1. Тогава националите ни печелят средно 1,75 точки от мач, докато сега цифрата е едва 0,25.

Общият брой мачове, който Хубчев води е 20. В тях записва 8 победи, 7 загуби и 5 равенства. Трябва да се отбележи обаче, че пораженията идват от квалификациите за Мондиал 2018, когато бяхме в една група с бъдещия световен шампион Франция, Швеция, Беларус и Нидерландия. Като в София успяваме да победим "лалетата", да прекъснем лоша серия срещу шведите и да се наложим срещу беларусите. През 2019 година Хубчев напусна националния отбор и пое отбора на Левски, като не пожела да коментира отношенията си с БФС тогава. Сега се появи предложение Илиан Илиев да замени мястото на Кръстаич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички