Венци Стефанов: Борислав Михайлов беше обсебил всичко, имали сме неразбирателства


Венци Стефанов: Борислав Михайлов беше обсебил всичко, имали сме неразбирателства
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

3773 0

"В Изпълкома имаше много хора с отлични управленчески качества, но Боби беше обсебил всичко и решаваше всичко сам" - това заяви президентът на Славия - Венцеслав Стефанов, в интервю за предаването "Тази сутрин" по БТВ.

Босът на "белите" допълни, че оставката на Борислав Михайлов не го е изненадала: "Оставката не ме изненада. Тръгнаха да го свалят хора, които нямат грам понятие от управление и ръководство на футбол. Някои са били добри футболисти, но това не значи, че могат да бъдат добри управленци".

"Имали сме неразбирателства"

"Нека не давам аз оценки на Михайлов. Все пак много години сме били заедно. Имали сме неразбирателства по много въпроси, основно за българските футболисти. Михайлов има безспорен авторитет в Европа, в УЕФА и ФИФА. Тези организации, от които зависи и българският футбол", изтъкна Стефанов и продължи:

"При тази ситуация в момента и този истеричен вой отвсякъде да се свали Михайлов... Средствата, които се ползват - демонстрации, фенове, всякакви простотии, които унищожиха собствеността на хората, които накърниха честта на българския полицай - нормално е да си подаде оставката. Явно има някои хора, които не се спират пред нищо. Те смятат, че щом свалят Боби, ще се възкачат на този стол и ще командват. Те ще управляват, но не за добро. Основно говоря за Бербатов и екипът му", поясни президентът на Славия, който описа и какъв трябва да бъде новият шеф на БФС:

"Човек, който може да сложи край и да озапти тези президенти, които заливат България с недоказани чужденци за сметка на българите. Това ще доведе до добър национален отбор. Човек, който може да каже "не" на един-двама президенти, които смятат, че с тях започва и свършва футболът. Който да бъде добре приет в европейските структури и във ФИФА, независим човек, който може да удари по масата и със здрави панталони. За българския футбол са необходими българи, истински българи".

"В България има хора, които да поемат тази отговорност - не е нужно да бъде футболист. Само и само да може да помогне на българския футбол. Човек с качества и морал. Който може да говори с премиера, министри, президента, парламента. Да иска да се построят стадиони, нещо, което да остане след него", завърши Венци Стефанов.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Ексклузивно в SportLive! Градев: Обмислям да се кандидатирам за президент на БФС! Михайлов готви Красен Кралев за свой заместник!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички