Официално: Оставката на Борислав Михайлов е факт!


Официално: Оставката на Борислав Михайлов е факт!
Снимка: БГНЕС

4249 0

Борислав Михайлов вече не е президент на БФС. Това се случи, след като бившият вратар официално подаде своята оставка. Той заяви, че нито един клуб не е поискал оттеглянето му, но въпреки това го прави. Освен това допълни, че е бил под постоянна атака и пожела на следващия президент журналистите да не се месят в работата му.

Горд от постигнатото - Михайлов се оттегли

"Вече тук ми изглежда по-нормално да можем да общуваме, отколкото през последните няколко дни. За да сте спокойни – подадох оставка", започна той.

"Откакто се завърнах начело на БФС, всички участници в процеса понесоха огромни критики. Да, националният отбор не се представи на ниво. Всичко останало, което е зависело от мен, е било изпълнено. Българският футболен съюз разви система за развитие на млади таланти, която ще бъде представена през декември. Инвестирахме в това българското първенство да е максимално ефективно. Подписахме анекс за телевизионните права. Установихме партньорски договори, за да повдигнем нивото на българския футбол", заяви Михайлов. 

"Само от моето завръщане насам са въведени в експлоатация 19 терена. Организационната структура бе обновена с млади и кадърни хора. Щяхме да направим още повече, ако не се бяхме превърнали в отдушник. Истински горд съм от постигнатото. Това са факти, а срещу тях никой няма да каже нищо. Имате ми оставката, нито един клуб не ми иска оставката". Това каза президентът на БФС Борислав Михайлов след края на днешното заседание на Изпълнителния комитет".

"Нито един клуб не ми е поискал оставката, нито един! А мен ме избират клубовете. Президентът се избира от футболните делегати, футболът е за феновете, но футболните делегати избират президента. Пожелавам на журналистите да не се месят в работите на следващия президент", завърши Михайлов, който не пожела да отговори на въпроси.

Припомняме, че натискът върху Михайлов и БФС се увеличи изключително много след срамните резултати на националния отбор, който няма победа за 2023 година. След това последва и решението двубоят с Унгария да се играе пред празни трибуни и бе местен почти из цяла България, докато не се стигна отново до София. На 16-и ноември именно в центъра на столицата се организира голям протест на обединени фенове, като имаше много погроми и ексцесии с полицията. Всичко това се пренесе и в парламента, като редица политически фигури призоваха Михайлов да се оттегли. Самият той заяви, че е бил подлаган на непрестанни атаки в последните 2 години

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички