Смела България помечта срещу Хърватия, но обрат за 4 минути попари "лъвовете"


Смела България помечта срещу Хърватия, но обрат за 4 минути попари "лъвовете"
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

7065 0

Националният отбор по футбол на България загуби с 2:1 от световния вицешампион Хърватия след обрат в приятелска среща, изиграна в Катар. На "Едюкейшън Сити Стейдиъм" в Ал Райан "лъвовете" откриха резултата чрез Кирил Десподов, но само за четири минути "шахматистите" стигнаха до пълен обрат.

Първата част премина под диктовката на Хърватия, но голови ситуации на практика липсваха. Втората част започна с двойна смяна за хърватите и появата на звездите Лука Модрич и Иван Перишич в игра, но скоро след това тимът остана с човек по-малко след втори жълт картон на Чалета-Цар.

Българският отбор се възползва от числовото си преимущество и откри резултата след страхотна контраатака, завършила с гол на Кирил Десподов. Крилото обаче си позволи да си свали фланелката, въпреки че вече имаше един жълт картон, заради което главният арбитър го изгони с втори жълт картон.

Така двата тима останаха с по равен брой играчи на терена - по 10, а Хърватия успя да се възползва пълноценно от това. В 76-ата минута хърватите получиха дискусионна дузпа, която бе реализирана от Лука Модрич. Само четири минути по-късно влезлият със свежи сили в игра Андрей Крамарич навърза цялата отбрана на България и реализира във вратата на Светослав Вуцов.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите минути Хърватия упражни натиск към вратата на България, докато "лъвовете" изчакваха своите възможности на контраатаки. Българските играчи обаче не успяваха да се възползват от контраатаките си и не стигаха до положения за гол пред противниковата врата.

Хърватия на няколко пъти застраши вратата на Светослав Вуцов. В 20-ата минута удар на Моро от дистанция накара Вуцов да спасява. Пет минути по-късно България стигна до първото си чисто положение за гол. Кирил Десподов изведе Радослав Кирилов в наказателното поле, а вторият нанесе мощен удар към вратата на Хърватия, който бе спасен от Ивушич.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На почивката звездите на Хърватия Матео Ковачич и Иван Перишич се появиха в игра. Това обаче не помогна особено на хърватите, които продължаваха да не намират път към вратата на България. Вместо това в 52-ата минута Кирил Десподов бе много близо до гол, но не успя да се разпише.

Десетина минути по-късно Хърватия остана с човек по-малко на терена, след като Чалета-Цар получи втори жълт картон и бе изгонен. Числовото преимущество помогна на България да изнесе играта в по-предни позиции. В 68-ата минута Десподов отново бе близо до гол, но не се възползва.

В 70-ата минута България откри резултата. След мълниеносна контраатака Атанас Илиев предостави великолепен извеждащ пас за Кирил Десподов, който излезе сам срещу вратаря и се разписа - 0:1! След гола Десподов свали фланелката си, което принуди главния съдия да му покаже втори жълт картон и да го изгони.

В 75' Хърватия получи дискусионна дузпа за нарушение на Кристиян Малинов в наказателното поле. Зад бялата точка застана Лука Модрич, който с хладнокръвен удар прати Вуцов в обратната посока и реализира с лекота - 1:1!

Пет минути по-късно Хърватия вече бе напред в резултата. Влезлият като резерва Андрей Крамарич се възползва от по-свежите си сили, за да навърже няколко български защитници в наказателното поле и да вкара елегантно в мрежата на Вуцов - 2:1!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

БЪЛГАРИЯ: 1. Вуцов, 2. Турицов, 5. П. Христов, 3. А. Христов, 12. Йорданов, 8. Неделев, 18. Чочев, 16. Малинов, 21. Кирилов, 20. М. Минчев, 11. Десподов

ХЪРВАТИЯ: 23. Ивушич, 21. Вида, 2. Шкорич, 5. Чалета-Цар, 7. Моро, 18. Оршич, 3. Баришич, 11. Майер, 15. Пашалич, 14. Ливая, 13. Влашич

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Представителният отбор на България се изправя срещу Хърватия в опит да прекъсне серията си от 19 мача без победа навън. Кошмарната серия се удължи преди няколко дни, след като "лъвовете" отстъпиха на Катар с 2:1 в друга приятелска среща.

Хърватия пък е в серия от 10 мача без загуба и ще иска да вдигне допълнително самочувствието си преди Мондиал 2022. В тима на "шахматистите" ще отсъстват голяма част от основните играчи, а селекционерът на Хърватия Златко Далич дори разкри стартовите си 11 за мача.

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ ЗА ДВУБОЯ ХЪРВАТИЯ - БЪЛГАРИЯ!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички